fbpx
Сьогодні
18:23 08 Гру 2023

На Авдіївському напрямку ворог зосередив понад 40 тис. військових, – речник

English version here

Фото: Скріншот з відео

На Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тис. військових. Кожної доби ворог втрачає по 300-400 окупантів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Рубрика.

"На Авдіївському напрямку наразі діє близько 40 тис. чоловік, навіть трохи більше. Ворог зазнає дуже значних втрат: якщо в середньому порахувати, то близько 300-400 осіб на добу. Російські терористи наразі не зменшують активності своєї піхоти. Авдіївка і Мар'їнка – найбільша кількість боєзіткнень, найбільш гаряче. Противник наразі діє за підтримки бронетехніки. Наші воїни її палять, звичайно. Також ворог активно минулої доби застосовував авіацію. Скинув минулої доби 40 керованих авіаційних бомб, всі – на Донеччину. Ворог зазначає дуже значних втрат, але продовжує підтягувати резерви – це так звані "Шторм Z", а також новомобілізовані, не надто навчені. Ставлення командування до них – просто як до тварин. Фіксується те, що їх інколи навіть залишають просто без їжі та води, і вони змушені їсти сніг. Є багато обморожень", – повідомив Штупун, додавши, що окупанти йдуть вперед, оскільки бояться свого керівництва більше, ніж смерті.

За інформацією речника, загалом в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за добу ворог завдав 24 авіаудари, провів 56 бойових зіткнень і здійснив 648 артилерійських обстрілів. За минулу добу знищено 20 одиниць ворожої техніки, серед них – чотири танки та 11 бронемашин.

 "Ми продовжуємо нищити логістику ворога, максимально утруднюємо підвезення як боєприпасів, так і їжі та паливно-мастильних матеріалів. Весь час працює наша артилерія, працюють всі вогневі засоби, аби зменшити наступальний потенціал ворога", – зазначив Штупун.

Зауважимо, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська упродовж останніх тижнів повільно просуваються крізь руїни міста Мар'їнка.

Окрім того, за даними британської розвідки у армії російської федерації з'явилася значна кількість офіцерів, які здобули бойовий досвід на війні з Україною. З них планують готувати майбутніх генералів.

Що відомо про штурм Авдіївки російськими військами

Російська армія, починаючи з початку жовтня, вже майже 2 місяці намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Британська розвідка зазначала раніше, що у російської армії важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає.

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: