fbpx
Сьогодні
12:59 05 Гру 2023

Розвідка Британії вважає, що війська рф захопили більшу частину Мар'їнки, та місто вщент зруйноване

Фото: t.me/ermaka2022

У Донецькій області російсько-окупаційні війська упродовж останніх тижнів повільно просуваються крізь руїни міста Мар'їнка.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Великої Британії станом на 5 грудня.

Як нагадуєть британські аналітики, Мар'їнка була прифронтовим містом з 2014 року, до російського вторгнення в Україну в ньому проживало 9 тисяч осіб.

Зараз місто зруйноване вщент, про що свідчать кадри зйомки з дронів.

На сьогодні розвідка Британії стверджує, що російська армія наразі контролює більшу частину забудови міста, під контролем українських сил залишаються невеликі території на західній околиці Мар'їнки.

Британські фахівці додають, що нинішні російські операції проти Мар'їнки є частиною осіннього наступу окупантів, пріоритетом якого є розширення контролю над рештою території Донецької області.

Нагадаємо, у попередньому огляді британська розвідка повідомила, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили понад 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

Також ми писали, що російська армія, починаючи з початку жовтня, вже майже 2 місяці намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Британська розвідка зазначала раніше, що у російської армії важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає.

Відмітимо, що президент країни-агресорки володимир путін підписав закон про федеральний бюджет на 2024 – 2026 рр, у якому наступного року вперше з радянських часів росія має намір направити майже третину всіх витрат на утримання армії та оборонно-промислового комплексу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: