fbpx
Сьогодні
13:41 05 Гру 2023

Біля польського Сейму українські водії разом із волонтерами проведуть мирну акцію

Фото: Depositphotos

У середу, 6 грудня, українські водії, які заблоковані польськими протестувальниками, за підтримки емігрантів та волонтерів проведуть  мирну акцію "Wspierajmy się" ("Підтримаймо один одного") біля сейму у Варшаві.

Про це Укрінформу повідомив голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич, інформує Рубрика.

"6 рудня о 12 годині біля головного входу до польського сейму у Варшаві відбудеться мирна акція "Wspierajmy się" за підтримки волонтерів, емігрантів, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України та ГО МАПУ (Міжнародні автомобільні перевізники України)", – сказав Михалевич.

Він зазначив, що звернення передбачає такі вимоги:

  • якнайшвидше розглянути на усіх відповідних комісіях та зібраннях сейму питання розблокування перевезень на українсько-польському кордоні, що складає загрозу здоровʼю та життю людей (водіїв);
  • створення умов для покращення експорту та імпорту між Україною та Польщею, що є взаємовигідною співпрацею та має важливе економічне значення для обох країн;
  • посилити протидію пропаганді у Польщі, яка сіє розбрат між людьми.

Співорганізаторкою акції є громадська активістка, засновниця клубу торгівлі Україна – ЄС Вікторія Тріфан.

"По-перше, ми хочемо, щоб польські законодавці приклали максимальні зусилля, і на найближчих засіданнях вони першочергово розглянули питання розблокування кордону, що напряму впливає на здоров'я і життя людей, мова йде про водіїв. По-друге, йдеться про сприяння і розвиток наших відносин", – зазначила Тріфан у коментарі Укрінформу.

За її словами, торік Польща експортувала до України на рекордну суму – 10 млрд доларів, чого не було за всю історію двосторонніх відносин. Відтак, політика Польщі повинна бути спрямована на максимальний розвиток відносин, а не їх погіршення.

"І третє наше прохання: щоб політики спрямували більше зусиль на протидію російській пропаганді",- зазначила активістка.

Тріфан додала, що як підприємиця, яка постійно працює у транспортній сфері, вона знає, що українські перевізники не можуть їздити всередині ЄС, що польські перевізники не їздять до України, і це – лише пропаганда.

"Має бути протидія цій пропаганді, і ми хотіли б привернути до цього увагу, щоб польська влада звернула на це увагу, адже це створює величезну проблему і суперечки між українцями і поляками", – констатувала активістка.

Вона висловила сподівання, що до учасників мирної акції вийде хтось з польських законодавців. Українські активісти хочуть передати листа з проханням українських організацій до маршалків Сейму і Сенату РП.

Зазначимо, що станом на ранок 4 грудня у чергах на перетин кордону з Польщі в Україну очікували 2500 вантажівок. Блокування триває.

Нагажаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Частина протестувальників 13 листопада зустрілася з представниками українського та польського урядів. Однак переговори не розв'язали проблему, і перевізники продовжили блокувати польсько-український кордон.

На даний час через блокування кордону з боку Польщі держбюджет України уже втратив 9,3 млрд грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: