fbpx
Сьогодні
12:32 03 Гру 2023

Рішення для відбудови: Україна отримала від США два автотрансформатори

English version here

Фото: Скріншот

Сполучені Штати надали Україні два автотрансформатори для посилення надійності енергопостачання споживачів взимку

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, починаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

"Минулої зими під час масованих обстрілів саме автотрансформатори були чи не найбільшою ключовою ціллю ворога. Росіяни підступно знищували це обладнання, критично важливе для постачання електроенергії українцям. Заміна та виготовлення автотрансформаторів потребує часу та коштів, а потреба в них для всієї країни – значна", наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Яке рішення?

Енергетики зазначили, що міжнародні партнери продовжують вкладатися у безпеку та стійкість української енергосистеми.

Так, нещодавно Сполучені Штати Америки передали Україні два автотрансформатори.

Як це працює?

"Ще два нові потужні автотрансформатори працюватимуть в українській мережі та посилять надійність енергопостачання споживачів взимку", наголосили у пресслужбі.

В Укренерго висловили вдячність уряду і посольству США, а також USAID "Проєкт енергетичної безпеки" за допомогу в придбанні та доставленні ключового обладнання, яке необхідно українській енергетичній інфраструктурі у період високих зимових навантажень.

Своєю чергою пані посол Сполучених Штатів Бріджит Брінк наголосила, що у той час, як росія посилає ракети та безпілотники на енергетичну систему України, США допомагають зберігати потужності.

автотрансформатори США

Фото: Скріншот

"Разом з Укренерго ми доставили два автотрансформатори, аби підтримати жителів України цієї зими. Далі буде більше", додала дипломатка.

Про відомо про USAID в Україні

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) співпрацює з Україною з 1992 року. Нині 42 проєкти USAID сприяють вирішенню нагальних потреб і довгостроковому розвитку України як незалежного, суверенного, демократичного та заможного суспільства.

Від 24 лютого 2022 року USAID надав 16,75 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, 1,4 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 1 млрд доларів допомоги на розвиток.

Підготовка до російського терору взимку

Нагадаємо, що протягом опалювального сезону торік росіяни випустили понад 1200 ракет і дронів по ключових енергетичних об'єктах. Понад 250 із них влучили в ціль і пошкодили 43% магістральних мереж. Різного ступеня ушкоджень зазнали й усі теплові та гідроелектростанції.

Проте, аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла. Але військові попереджають, що окупанти можуть готуватися до атак, зокрема, будуть використовувати "Шахеди".

Міністр енергетики України Герман Галущенко також вважає, що армія рф ймовірно очікує стабільного зниження температури та погіршення погодних умов для того, щоб завдати чергових ударів по енергетиці України.

Як зауважував міністр енергетики України Герман Галущенко, в Україні під час масованих російських атак, окупанти можуть завдати масштабної шкоди енергосистеми, тому блекаути можливі.

Нагадаємо, український уряд та Генштаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури: енергооб'єкти отримали три рівні захисту від повітряних атак ворога.

Також ми розповідали, що Німеччина надає 300 мільйонів євро на допомогу Україні в енергетичному секторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: