fbpx
Сьогодні
19:50 14 Лис 2023

росіяни, ймовірно, чекають мінусової температури, щоб завдати удару по енергетиці України, – Галущенко

Армія рф ймовірно очікує стабільного зниження температури та погіршення погодних умов для того, щоб завдати чергових ударів по енергетиці України.

Як повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву міністра енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону.

"Мені здається для них важливо, щоб мінус був стабільним. Тобто, якщо температура падатиме до мінуса, а потім підійматиметься до плюса, то вони будуть чекати стабільних морозів", – сказав Галущенко.

Він хауважив, що під час зниження температури енергетикам важче відновлювати інфраструктуру.

"Коли є мінусова інфраструктура, то до безпосередньої шкоди, яка завдається ударами, мінусова температура ускладнює відновлення", – підкреслив він.

Підготовка до зими

Аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла. Але військові попереджають, що окупанти можуть готуватися до атак, зокрема, будуть використовувати "Шахеди".

Президент Володимир Зеленський заявляє, що усі відповідні служби уже готуються до зими, а Кабмін та області отримали кінцеві терміни підготовки.

В "Укренерго" впевнені, що Україні вистачить електроенергії взимку, але масовані обстріли росіян можуть змінити ситуацію. Тому енергетики розглядають і найгірші сценарії взимку.

Також в Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія в енергетиці. Уже додані в енергосистему 1,5 ГВт додаткові потужності із запланованих 1,7 ГВт. Такого результату досягли зокрема завдяки модернізації енергоблоків теплової генерації та відновленню роботи гідроагрегатів на гідроелектростанціях. Також енергетики ремонтують об'єкти атомної генерації, яка буде відігравати ключову роль у виробництві світла, як і торік.

Атаки ворога на критичну інфраструктуру України

Нагадаємо, Росія активно атакувала українську енергетику минулого року, через що українці стикалися з вимкненням світла та навіть зникненням тепла взимку.

Цього року Україна формує багаторівнений захист для енергетичних об'єктів.

Директор ДТЕК Дмитро Сахарук зазначав, що якщо росіяни не вдаватимуться до обстрілів енергооб'єктів країни, енергетична система пройде зиму в нормальному режимі.

В інакшому випаду наша ППО намагатиметься збивати ворожі цілі по максимуму, аби вберегти відновлену за останні пів року інфраструктуру.

До того ж генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв, що країни НАТО допоможуть Україні з системами протиповітряної оборони напередодні зими та можливої підготовки росіян до атак на критичну інфраструктуру.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: