fbpx
Сьогодні
Фото 11:48 02 Гру 2023

Рішення для перемоги: у Rheinmetall розповіли, коли будуть виготовлені перші бронемашини в Україні

English version here

Фото: Rheinmetall

Німецький оборонний концерн Rheinmetall AG планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України вже у наступному році.

Про це повідомив в інтерв'ю WirtschaftsWoche генеральний директор концерну Армін Паппергер, пише Рубрика.

У чому проблема?

Україна дуже потребує військової техніки через повномасштабне російське вторгнення, оскільки війна триває вже понад рік і 9 місяців. Під час боїв бронетранспортери та танки виходять з ладу. Інколи їх можна відремонтувати, а інколи ні.

Та й росія має значну перевагу в техніці, бо готувалася до війни з Україною ще з минулого століття.

Тому Україна значною мірою покладається на фінансову та військову підтримку Заходу, який вклав десятки мільярдів доларів в озброєння, від початку російської агресії.

Окрім того, українські урядовці сподіваються, що співпраця із західними виробниками озброєнь допоможе відродити вітчизняну оборонну промисловість.

Нагадаємо, що німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства для ремонту та підтримки у боєздатному стані бойової техніки переданою Німеччиною, а також іншими західними партнерами.

Яке рішення?

Німецький збройовий концерн Rheinmetall планує почати випуск перших бронемашин Fuchs та Lynx в Україні вже у 2024 році. 

Як це працює?

Як повідомили, на підприємстві хочуть виробляти колісні бронетранспортери Fuchs і гусеничні бойові машин піхоти Lynx.

Очільник німецького концерну сказав, що очікує укладення відповідної угоди з Україною на  початку наступного року.

БТР TPz 1 Fuchs

Фото: Rheinmetall

Після підписання контракту, за планом:

  • перші Fuchs вийдуть з конвеєра протягом 6–7 місяців,
  • перший Lynx протягом 12–13 місяців.

Паппергер також пояснив, що:

  • виробництво бронетранспортерів Fuchs в Україні стане можливим з кінця літа 2024 року,
  • виробництво БМП Lynx може початися влітку 2025 року.
БМП Lynx KF41

Фото: Rheinmetall

"Перші десять бронемашин Lynx вже виготовляються тут, у Німеччині чи в Угорщині, у співпраці з Україною. Після фази нарощування ми повинні мати можливість виробляти значну кількість цих бойових машин повністю в Україні", підкреслив гендиректор концерну.

З його слів, уряд Німеччини вже дав сигнал, що експорт в Україну цієї бронетехніки буде дозволено.

Гендиректор Rheinmetall пояснює незвично короткий час виконання тим, що співпраця просунулася добре. Німецький концерн вже є найбільшим партнером України в ОПК.

У 2022 році група отримала замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а в 2023 році обсяг замовлень зріс приблизно до двох з половиною мільярдів євро.

"І наступного року їх точно буде більше", – прогнозує Паппергер.

Окрім того в Україні вже налагоджено обслуговування німецької бронетехніки, для чого українські фахівці пройшли підготовку в Німеччині.

Ремонт танка Leopard 2 на заводі Rheinmetall

Фото: Rheinmetall

БМП Lynx

KF41 Lynx – важка бойова машина піхоти (БМП), маса якої становить близько 44 тонн, представлена Rheinmetall в 2018 році. Її основне озброєння – башта Lance з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою для протитанкових ракет, яка може бути оснащена відповідно до вимог замовника.

БМП Lynx

Фото: Rheinmetall

Довжина KF41 – 7,7 м, ширина – 3,6 м, висота – 3,3 м. Максимальна швидкість – 70 км/год, запас ходу по паливу – понад 500 км. Екіпаж – 3 людини, десант – до 9 бійців.

БМП захищена від 30-мм снарядів в лобовій проекції та від 14,5 мм – у бокових. Дно машини гарантує захист від вибуху еквівалентом 10 кг тротилу. Силова установка БМП – 1470 сильний двигун Liebherr D9612, який дозволяє розвивати швидкість 70 км/год. Запас ходу по трасі – 500 км.

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня.

Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

У Rheinmetall зауважили, що погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії щодо будівництва танкового заводу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Важливо зазначити, що Rheinmetall активно допомагає Україні у війні проти росії шляхом постачання боєприпасів та різної техніки. Зокрема, нещодавно концерн отримав нове замовлення на артснаряди для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: