fbpx
Сьогодні
22:27 28 Вер 2023

У Rheinmetall розповіли, де буде знаходитися спільне підприємство з Україною

Фото: Getty Images

Німецький збройовий концерн Rheinmetall отримав від Федерального антимонопольного відомства Німеччини дозвіл на створення спільного підприємства з концерном "Українська оборонна промисловість" (в минулому "Укроборонпром").

Про це йде мова у повідомленні на сайті Rheinmetall.

Як наголошують, співпраця між Rheinmetall та "Українською оборонною промисловістю" спрямована на зміцнення оборонного сектору та національної безпеки України шляхом поступової розбудови спільного потенціалу в галузі оборонних технологій.

У німецькій компанії зазначили, що подали дозволи до інших федеральних відомств та "найближчим часом" очікує на позитивну відповідь і від них.

"Спільне підприємство базуватиметься в Києві та займатиметься сервісом і технічним обслуговуванням, а також збиранням, виробництвом і розробкою військових транспортних засобів", розповіли там.

На першому етапі співпраця буде зосереджена на технічному обслуговуванні й ремонті техніки, яку Україна отримала як від Німеччини, так і від інших партнерів.

У подальшому, кажуть у Rheinmetall, мова йтиме про спільне виробництво окремих видів оборонної продукції в Україні.

"У перспективі співпраця між Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" може також передбачати спільну розробку військових систем командами українських та німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту Україною", підкреслили у німецькому концерні.

Нагадаємо, на початку липня повідомляли, що спільне підприємство відкриється протягом наступних 12 тижнів.

Як писала Рубрика, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Окрім того, погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо цього будівництва.

Німецька компанія очікує підписання контрактів на створення ще двох спільних підприємств:

  • із виробництва боєприпасів,
  • засобів протиповітряної оборони.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: