fbpx
Сьогодні
19:57 30 Лис 2023

Відновлення України: у Штатах представили двопартійний законопроєкт про конфіскацію російських активів

Фото: Slovoidilo.ua

Двопартійна та двопалатна група американських парламентаріїв представили законопроєкт, який дає змогу Міністерству юстиції США конфіскувати цінні активи підсанкційних російських олігархів, які належать їм, та швидко передавати їх Україні.

Про це поінформувала посол України в США Оксана Маркарова, пише Рубрика.

"Двопартійна та двопалатна група членів Конгресу США у складі сенатора Ш.Вайтгауза (Д), сенатора Л.Грема (Р), конгресмена Дж.Вілсона (Р) та конгресмена С.Коена (Д) презентувала законопроєкт "Про конфіскацію активів для відновлення України". Як співавтори вже долучилися сенатори Р.Блументаль (Д), співголова Комітету у закордонних справах Сенату Дж.Ріш (Р) та М.Беннетт (Д)", повідомила українська дипломатка.

Повністю текст законопроєкту доступний за посиланням.

"Законопроєкт уповноважує Міністерство юстиції США конфіскувати цінні активи, які належать підсанкційним російським олігархам, більш швидко та передавати ці активи Україні", зазначила посолка.

Як зауважують, законопроєкт скасовує наявне обмеження в розмірі 500 тисяч доларів щодо можливості застосовувати процедуру безоплатного вилучення активів російських олігархів та інших осіб, які порушують законодавство США.

Законопроєкт також надає повноваження Міністерству юстиції США щодо передання на користь України всіх коштів від конфіскованих Урядом США російських активів.

На цей момент Міністерство юстиції може передавати Україні тільки активи, які конфісковані за порушення санкцій, запроваджених проти росії.

Маркарова також повідомила, що далі очікують на розгляд законопроєкту та висловила сподівання на його якнайшвидший розгляд й ухвалення в Конгресі США.

Що відомо про конфіскацію роісйських активів

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень. 

До того ж, активи російських олігархів арештовують за кордоном:

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: