fbpx
Сьогодні
15:35 25 Лис 2023

Через західні санкції росія вже втратила 76 пасажирських літаків

English version here

Фото: Wikimedia Commons

Через санкції Сполучених Штатів та Євросоюзу російська федерація втратила 76 пасажирських літаків. Через обмеження до росії заборонили постачати літками та комплектуючі, а також зобов'язали лізингодавців повернути літаки, які вже здані в лізинг.

Як інформує Рубрика, про це заявив міністр транспорту рф Віталій Савельєв, пише російський Комерсант.

Відомо, що санкції щодо російської авіагалузі було введено після початку вторгнення РФ в Україну.

"Нас несподівано застали зненацька рішеннями забрати літаки. Загалом ми втратили 76 пасажирських суден", — сказав Савельєв.

Крім того, у рамках санкцій США та Європейський Союз заборонили постачати до рф літаки та комплектуючі, а також зобов'язали лізингодавців повернути літаки, які вже здані в лізинг.

За даними Bloomberg, їх число становило до 40% російського флоту.

Через це іноземні судна російських авіакомпаній заарештували за кордоном.

Станом на 16 листопада, найбільша лізингова компанія РФ відмовилася від анонсованих влітку планів на 30% підвищити ставки на лізинг 37 літаків, що належали дочірній GTLK Europe.

Більшість цих лайнерів експлуатують авіакомпанії Аерофлот та Росія, а також S7, Аврора та Ямал.

Як повідомляла Рубрика, воєнна розвідка отримала доступ до закритих документів "росавіації". За інформацією розвідки, цивільна авіація агресора на межі колапсу через санкції.

Нагадаємо, нещодавно український спротив виявив, що цивільна авіакомпанія I Fly Airlines допомагає Кремлю у війні. Зокрема, перекидає військ з Сибіру до Ростова.

Також повідомлялось, що у рф додалося проблем у літаків російського виробництва "Суперджет". Пілоти повідомляють не лише про відмови у роботі двигунів, а й про відмови навігаційних баз даних.

Варто зазначити, що Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Наразі росія у війні в Україні втратила 323 літаків та 324 гелікоптери.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: