fbpx
Сьогодні
16:45 12 Лис 2023

рф перекидає цивільними літаками окупантів з Сибіру до Ростова, – Центр нацспротиву

Фото: Центр нацспротиву

Російська авіакомпанія "I Fly" Airlines" виконує рейси для міноборони рф та перекидає мобілізованих до Ростова. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Центр національного спротиву.

За даними Центру національного спротиву російська міноборони продовжує практику застосування цивільних авіакомпаній у військових цілях. Зокрема авіакомпанія 'I Fly' Airlines виконує спецрейси з Новосибірська до Ростова. Надалі особовий склад направляється до України. Міноборони системно використовує цивільні авіакомпанії дотуючи їх. Адже після введення низки санкцій російські авіакомпанії зазнали суттєвих фінансових втрат. Відтак, наближені до влади власник авіакомпаній отримують замовлення від міноборони, аби заробити хоч якісь кошти.

У Ц"НС зазначають, що власником авіакомпанія "I Fly" Airlines" є Олександр Буртін, який також є співзасновником та співвласником російської туристичної компанії Tez Tour. Гендиректором авіакомпанії являється Кирило Романовский.

Раніше Служба безпеки України оголосила про підозри керівнику Росавіації Олександрові Нерадьку, який надав цивільні літаки для перекидання військових РФ на фронт.  А також Гендиректору "Уральських авіаліній" Сергію Скуратову, який надав у доступ літаки компанії для міноборони рф.

Як раніше повідомляла Рубрика, наразі росія у війні в Україні втратила 322 літаків та 324 гелікоптери.

Також повідомлялось, що у рф додалося проблем у літаків російського виробництва "Суперджет". Пілоти повідомляють не лише про відмови у роботі двигунів, а й про відмови навігаційних баз даних.

Варто зазначити, що Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: