fbpx
Сьогодні
17:50 02 Лис 2023

США ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії: кого зачепило

English version here

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти російської федерації: зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб. Загалом нові санкції спрямовані проти ВПК рф, а також структур, що його підтримують.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Мінфін США.

Як повідомили у відомстві, Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) "продовжує руйнувати мережі та канали, за допомогою яких Росія намагається підтримати свою обложену армію". Для цього Штати запроваджують:

  • нові обмеження, що вводяться проти фізичних та юридичних осіб, які "сприяють безсовій війні Росії проти України, надаючи РФ необхідні технології та обладнання з третіх країн";
  • розширення списку санкцій спрямоване проти промислової бази росії, що є важливою складовою її військової машини.

Як наголошують у документі, результатом нових санкцій має стати порушення роботи виробників, експортерів та імпортерів майже всіх високопріоритетних товарів для рф.

"Росія залежить від фізичних та юридичних осіб з третіх країн, які поповнюють її військові запаси і дають можливість продовжувати огидну війну проти України.

Сьогоднішні дії демонструють нашу рішучість руйнувати кожну ланку в російському ланцюжку військових поставок, а також націлюватися на зовнішніх гравців, які прагнутимуть підтримати військові зусилля Росії", – йдеться у повідомленні.

Проти кого запровадили санкції

Мінфін США запровадив обмеження проти десятків людей і компаній із Туреччини, Китаю та Об'єднаних Арабських Еміратів, через які росія імпортувала технології, обладнання та інші засоби, необхідні для підтримки й обслуговування свого військово-промислового комплексу.

Під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб. Зокрема:

  • російський конструктор Олександр Захаров, який брав участь у розробці безпілотників "Ланцет", а також члени його родини;
  • заступники голови Мінпромторгу РФ Віктор Євтухов та Олексій Безпрозванних;
  • заступник міністра цифрового розвитку Олег Качанов;
  • заступнця голови Міненерго Анастасія Бондаренко;
  • перший заступник голови парламенту Чеченської республіки Салман Закрієв.

Як зауважують у документі, окремий блок свіжих санкцій Мінфіну США охоплює десятки військово-промислових компаній рф, які виробляють, імпортують, продають і ремонтують промислове обладнання, верстати, запчастини, обладнання для російських компаній.

Окрім того, США розширили санкції проти технологічного й банківського сектора рф, причетного до фінансування, дослідження, розробки й імпорту передових технологій.

Зокрема, обмеження введено проти майже 200 юрособ. Серед них:

  • низка банків рф – в т.ч., ХКФ-банк, "Русский стандарт", ВБРР, Абсолют банк, Почта банк, Русьрегионбанк, East West United Bank,
  • науково-технічний центр "Газпром нефти",
  • підприємство "Газпром нефть – Каталитические системы".

А також російська державна акціонерна фінансова корпорація (АФК) "Система" – одна з найбільших російських холдингових компаній, що працює в оборонній, фінансовій та технологічній галузях, та її дочірні компанії.

Та ТОВ "Фрегат" – один із найбільших постачальників електронних компонентів та обладнання в росії й "Оптрон" – один із провідних російських виробників напівпровідників.

До того ж, окремо Державний департамент США запровадив близько 100 санкцій, спрямованих на:

  • майбутнє виробництво енергії та доходи росії,
  • металургійний та гірничодобувний сектор,
  • оборонні закупівлі,
  • а також на тих, хто бере участь у підтримці військових зусиль російського уряду та іншій зловмисній діяльності.

Нагадаємо, під санкції потрапила також мережа осіб, пов'язана з росіянином Артуром Петровим, затриманим на Кіпрі раніше цього року за запитом США.

Петров, за даними американського слідства, організував складну схему обходу санкцій для закупівлі електронних технологій американського виробництва для російських компаній.

Як ми писали раніше, США ввели санкції проти організаторів транспортування російської нафти, проданої вище граничної стелі в 60 доларів за барель. Так, було заблоковано все їхнє майно у США, а також заборонено всі пов'язані з ними транзакції, які здійснюються як особами Сполучених Штатів зокрема, так і в межах країни загалом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: