fbpx
Сьогодні
12:54 19 Лис 2023

Росія планує повернути на озброєння своєї армії радянський літак для розвідки над Україною

Фото: Вікіпедія

Російська федерація розглядає можливість повернути на озброєння висотний розвідувальний літак радянських часів М-55.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Великої Британії станом на 19 листопада.

Фіхівці з британської розвідки повідомляють, що цей літак росіяни можуть повернути до війська для:

  • посилення обмежених можливостей системи розвідки,
  • спостереження,
  • захоплення цілей,
  • рекогносцировки над територією України.

"Майже напевно, що літаки М-55 здійснюватимуть місії проти України з відносно безпечного повітряного простору рф", зазначили британські аналітики.

Міноборони Британії вказують, що критичним недоліком рф була нездатність створити адекватний потенціал розвідки, спостереження, захоплення цілей та рекогносцировки (ISTAR).

Як зазначають аналітики, це має вирішальне значення для своєчасного та точного переслідування цілей повітряними, морськими й сухопутними силами.

У рф декілька літаків M-55, які вперше піднялись у повітря в 1988 році. Вони виконують дослідницькі функції, бравши участь в дослідженні арктичної стратосфери у 1996-1997 роках та в Антарктиді протягом 1999 року.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка вказувала, що рф занепокоєна майбутнім постачанням західних винищувачів Україні, тому прискорила інтеграцію своїх літаків ДРЛО А-50 та зенітно-ракетних комплексів С-400.

У порівнянні зі звичайним наземним радаром C-400, А-50 може використовувати свій радар для виявлення ворожих літаків на великих відстанях завдяки висоті польоту, підкреслили британські аналітики.

До того британська розвідка розповідала, що після втрати кількох ЗРК С-400 росії, ймовірно, доведеться провести перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони, а також послабити свою протиповітряну оборону в інших місцях.

Окрім того, зі слів Головнокомандуючого Валерія Залужного, російська федерація може до 8 дивізій наростити кількість авіації. Це може статися до кінця 2023 року.

Попри те, що загалом російська армія вже втратила з початку повномасштабного вторгення 323 літаки та  324 гелікоптери.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: