fbpx
Сьогодні
19:52 23 Лис 2023

Президент: Україна своїми санкціями доповнює міжнародні механізми

Фото: ОПУ

Українські спецслужби продовжать роботу над санкціями проти російської федерації, а також вони працюють над тим, щоб санкції партнерів були поширені й на тих, проти кого вже ухвалені відповідні рішення України.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву у вечірньому зверненні до українців президента Володимира Зеленського.

"Україна доповнює своїми санкціями міжнародні санкційні механізми. І ми працюємо, щоб санкції партнерів були поширені й на тих, проти кого вже ухвалені відповідні рішення України.

Сьогодні я підписав укази щодо більш як 300 юридичних та майже 150 фізичних осіб держави-терориста. І наші спеціальні служби, передусім Служба безпеки України, а також Кабінет Міністрів та РНБО продовжать відповідну роботу. Будуть і інші санкційні рішення", наголосив Глава держави.

Зеленський також відзначив, що санкції проти понад 300 компаній і фізосіб із рф й інших країн, які ввели у дію у четвер – це синхронізація з партнерами щодо тих осіб, які прямо працюють на російську агресію або їй допомагають. А також це санкції проти суб'єктів держави-терориста, що мають стосунок до критичної інфраструктури.

Окрім того, Президент розповів, що був на зв'язку з командувачами.

"Максимум уваги – донецькі напрямки. Зокрема, це Авдіївка. Також – Харківщина, Купʼянський напрямок. Вдячний усім, хто стійкий і тримає наші позиції, – кожному солдату, кожному сержанту, кожному командиру.

Була сьогодні й доповідь керівника СБУ – є нові результати в протидії ворожим операціям і колаборантам. Важливі результати, дякую за них. Дякую всім, хто дбає про нашу державу, усім, хто воює й працює заради України та українців, усім, хто додає свої сили спільній силі нашої держави. Народ, який бореться, точно вистоїть", підкреслив український лідер

Нагадаємо, що  23 листопада Зеленський своїми указами ввів у дію рішення РНБО щодо застосування економічних санкцій проти низки росіян та російських компаній.

Що відомо про санкції України проти росії

Україна ввела багато рівнів санкцій проти росії та пов'язаних з Кремлем олігархів. Ще на початку вторгнення у 2022 році НБУ заборонив обіг рубля та закрив російські державні банки. Українські суди постійно конфісковують російські активи.

Ще у квітні Україна закликала світ сфокусуватися на посиленні імплементації санкцій до російської федерації та прискорити розробку механізмів конфіскації російських активів, аби спрямувати їх на відновлення нашої країни.

Окрім того, в Україні планують створити спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

Додамо, що 18 листопада Україна прийняла ряд санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: