fbpx
Сьогодні
13:52 22 Лис 2023

Парламентарі підтримали запровадження санкцій проти російської та білоруської оборонних сфер на 50 років

English version here

Фото: З відкритих джерел

Верховна Рада підтримала президентську постанову №10271, яка пропонує секторальні санкції проти Росії та Білорусі в оборонно-промисловій сфері на 50 років.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, пише Рубрика

Постанову підтримали 304 депутати. Автором постанови виступив президент Володимир Зеленський на основі рішення Ради національної безпеки та оборони від 20 листопада 2023 року.

Президент пропонує запровадити такі санкції:

  • заборонити операції з товарами й послугами з резидентами рф та Білорусі, зокрема ті, що проводять через громадян інших держав;
  • зупинити виконувати економічні та фінансові зобовʼязання на користь резидентів рф та Білорусі за операціями з товарами військового призначення та подвійного використання;
  • заборонити передавати резидентам росії та Білорусі технології, права на обʼєкти права інтелектуальної власності;
  • не реєструвати і не акредитувати організації колективного управління, засновниками яких є резиденти росії та Білорусі;
  • припинити дію спільних проєктів і промислових програм у сфері безпеки і оборони, учасниками яких є резиденти росії та Білорусі щодо товарів військового призначення та подвійного використання.
санкції

Фото: Телеграм / Залізний нардеп

Нагадаємо, у серпні Рада ЄС ухвалила санкції проти Білорусі, які запроваджуються за її підтримку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Згідно з ухваленими заходами, буде розширена заборона на експорт до Білорусі низки критичних товарів і технологій, які сприяють зміцненню військового і технологічного потенціалу Білорусі.

Окрім того, президент Володимир Зеленський своїми указами увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 18 листопада 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Також нещодавно Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти дев'яти іноземних компаній.

А у березні 2023 року Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські.

Відмітимо, що 16 листопада Сполучені Штати Америки посилили санкції проти російської федерації: цього разу під обмеження потрапили низка юридичних осіб та танкери.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: