fbpx
Сьогодні
09:43 24 Лис 2023

Триває блокування трьох напрямків, у черзі – 2300 вантажівок: ДПСУ про ситуацію на кордоні

Фото: Фейсбук / Serhiy Derkach

Станом на 9 ранку 24 листопада продовжується блокування трьох напрямків на кордні з Польщею: «Ягодин», «Рава-Руська» та «Краківець». Там, за інформацією польських прикордонників, у бік України в черзі перебувають 2300 вантажівок.

Про це у коментарі hromadske повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише Рубрика.

«Також блокування відбувається і за напрямком пункту пропуску «Шегині». Але ми зафіксували, що такі дії здійснюються протягом дня. О 9 вечора вчора польська сторона повідомила, що блокування знято на під'їзному шляху до кордону», — розповів Демченко, зауваживши, що блокування ще можуть поновитися.

Згідно з інформацією, яку надали польські прикордонники, станом на ранок 24 листопада навпроти пункту пропуску «Шегині» в біг України на території Польщі перебувають 1400 вантажівок.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

Як повідомляв Рубрика, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада.

Українські перевізники  на пункті пропуску "Краківець – Корчова" провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну. Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін заявив вже про смерть двох українських водіїв під час блокади кордону польськими страйкарями.

Київ почав збір даних для евакуації українських водіїв, оскільки погодити її на переговорах із місцевою й центральною владою Польщі та ЄС не вдалось.

Окрім того, польські фермери, які долучилися до блокади перевізників на кордоні з Україною, попри те, що спочатку планували блокувати перетин кордону до суботи, хочуть продовжити свій протест 24 години на добу до 3 січня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: