fbpx
Сьогодні
19:37 23 Лис 2023

Смерть водіїв на кордоні: посольство України звернулось до МЗС Польщі з нотою протесту

Посольство України в Польщі звернулось до Міністерства закордонних справ РП у зв'язку зі вже другою смертю українського водія у черзі на кордоні, що утворилася через страйк польських перевізників.

Пр це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук посла України в Польщі Василя Зварича.

"Посольство в терміновому порядку звернулося з черговою офіційною нотою до Міністерства закордонних справ Польщі, вимагаючи розблокувати рух вантажних транспортних засобів. Відповідні сигнали доведені також до Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі", – написав український дипломат у повідомленні.

Зварич підкреслив, що страйк польських перевізників загрожує життю та здоров'ю людей, спричиняє значну загрозу безпеці дорожнього руху, що дозволяє Польщі за законом розпустити зібрання.

кордон з Польщею

Фото: Фейсбук / Vasyl Zvarych

"Ми закликаємо польську владу до рішучих дій з розблокування руху і недопущення, щоб українські, польські та іноземні водії вантажного автотранспорту простоювали в багатокілометрових чергах без належних для цього умов – ставали заручниками дій організаторів протесту", – додав посол.

Нагадаємо, що віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін заявив вже про смерть двох українських водіїв під час блокади кордону польськими страйкарями.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

Як повідомляв Рубрика, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Українські перевізники  на пункті пропуску "Краківець – Корчова" провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну.

Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Окрім того, польські фермери, які долучилися до блокади перевізників на кордоні з Україною, попри те, що спочатку планували блокувати перетин кордону до суботи, хочуть продовжити свій протест 24 години на добу до 3 січня.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: