fbpx
Сьогодні
20:23 24 Лис 2023

Канада передасть Україні черговий пакет військової допомоги: що відомо

English version here

Фото REUTERS

Сьогодні, 24 листопада, Канада анонсувала про новий пакет військової допомоги для України. Йдеться про стрілецьку зброю.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

"Україна продовжує потребувати підтримки для їх захисту", – заявив Трюдо.

За його словами, Канада передасть українським військовим:

  • 11 000 штурмових гвинтівок та кулеметів,
  • понад 9 мільйонів набоїв.

Їх виготовила компанія Colt Canada, яка базується в Онтаріо.

Про це Трюдо заявив на спільній пресконференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

"Канада передасть Україні додаткову стрілецьку зброю та боєприпаси на загальну суму майже 60 млн канадських дол.", – заявив Трюдо.

Кошти для закупівлі цього озброєння буде виділено з оголошеного у червні 500-мільйонного бюджету оборонної допомоги Україні.

Політики також обговорили посилення санкцій проти Росії.

Що відомо про допомогу Канади

Попри те, що Канада розташована далеко від України, американська країна разом з США підтримала українців у загарбницькій війні, яку розв'язала Росія.

Із січня 2022 року Канада вже виділила Україні понад 8,9 мільярда доларів на різнобічну підтримку, включно із 4,95 мільярдами доларів прямої фінансової підтримки та понад 1,8 мільярда доларів військової допомоги.

Нагадаємо, на початку жовтня Канада виділила Україні новий пакет оборонної допомоги для ведення бойових дій у холодний період року.

Зокрема, країна надавала танки Leopard 2, системи протиповітряної оборони, артилерію до бронетехніки та боєприпаси. Окрім того, 200 броньованих машин Senator, які раніше Канада обіцяла передати Україні, вже вироблені.

Українські військові також вже отримали партію новітніх броньованих автомобілів.

Із моменту незаконної окупації Криму росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб.

А наприкінці жовтня представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

У вересні 2023 року український президент Володимир Зеленський вперше від початку війни відвідав Канаду.

Нещодавно стало відомо, що Канада виділить Україні 1,3 млрд канадських доларів (понад 947 млн доларів США) на військову допомогу. Ці кошти будуть нараховані до 2026 року.

З початку повномасштабного російського вторгнення Канада вже надала Україні оборонної допомоги на майже 2 млрд дол США.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: