fbpx
Сьогодні
18:22 23 Лис 2023

34 країни надали вже 6 тисяч тонн обладнання для українського енергетичного сектору

English version here

Фото: Фейсбук / Міністерство енергетики України

34 країни від початку 2023 року передали Україні 496 вантажів гуманітарної допомоги для енергетичного сектору загальною вагою 5 938 тонн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, пише Рубрика.

Як розповіли у відомстві, донорами допомоги для української енергетики у цьому році стали 120 компаній, урядових інституцій і громадських організацій з 34 країн.

У міністерстві додали, що найбільше допомоги отримали енергетичні компанії:

  • Миколаївщини (657 тонн),
  • Донеччини (494 тонни),
  • Херсонщини (454 тонни).

Окрім того, значний обсяг устаткування від партнерів було передано для потреб енергокомпаній Харківської, Чернігівської, Сумської, Запорізької та Одеської областей.

"Серед отриманого устаткування від партнерів – генератори, трансформатори та автотрансформатори, обмежувачі перенапруги, автоматичні вимикачі різної потужності, спецтехніка тощо. Частина отриманого обладнання (понад 5,2 тисячі тонн) уже розподілене між 104 компаніями паливно-енергетичного комплексу", підкреслили в повідомленні.

Загалом від початку великої війни до України надійшло понад 10,5 тис тонн енергетичного обладнання з 35 країн.

Нагадаємо, що раніше до України мають надійти трансформатори та сонячні панелі від японських партнерів.

Як повідомляли, два потужні автотрансформатори, придбані та передані Програмою розвитку ООН в Україні та урядом Японії, вже отримала наша країна.

А від Німеччини оператор системи передачі "Укренерго" отримає 76 млн євро гранту для укріплення захисту енергетичних об'єктів та підвищення надійності живлення споживачів.

Що відомо про захист енергетичної системи України

12 серпня в Міненерго повідомили, що планові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком, однак найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону спостерігається у прикордонних із росією областях, а також на прифронтових територіях.

Нагадаємо, що 27 вересня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час форуму Forbes "Енергія бізнесу" повідомив, що навколо Трипільської та Зміївської ТЕС, які входять до складу Центренерго, зводять захисні споруди.

Проте в "Укренерго" готуються до найгіршого сценарію взимку та населенню радять по можливості придбати автономні джерела живлення.

Як зауважував міністр енергетики України Герман Галущенко, в Україні під час масованих російських атак, окупанти можуть завдати масштабної шкоди енергосистеми, тому блекаути можливі.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: