fbpx
Сьогодні
16:00 24 Лис 2023

Від початку повномасштабного вторгнення фінансова допомога Литви нашій державі склала понад 1 млрд євро

English version here

Фото: Урядовий портал

Литва проявила високий рівень солідарності й підтримки українців у боротьбі за свободу та незалежність з російськими загарбниками.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

На зустрічі з Прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте, яка відбулася 24 листопада, Глава Українського Уряду Денис Шмигаль подякував Уряду та народу Литви за допомогу.

«Від початку повномасштабного вторгнення росії Литва надала Україні допомогу на понад 1 млрд євро. За останні місяці ми також отримали броньовані машини, амуніцію, радіолокаційне обладнання, морські радари. У листопаді Литва передала дві пускові установки системи ППО NASAMS. Вони вже на бойовому чергуванні», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, Прем'єр-міністр України висловив вдячність за позитивний розгляд звернення щодо надання Україні засобів РЕБ литовського виробництва для протидії російським безпілотникам.

Своєю чергою Литва також закладає основу для довгострокової військової підтримки України. Так, за словами Інгріди Шимоніте, її держава планує затвердити трирічний  план військової та іншої допомоги Україні, яка включатиме лікування й реабілітацію, навчання військових, проведення гуманітарного й військового розмінування та ремонт воєнної техніки.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні, 24 листопада, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте прибула з робочим візитом до Києва.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте. Сторони обговорили зміцнення оборонних можливостей України, зокрема, посилення протиповітряної оборони. Також мова йшла про Формулу миру Президента України Володимира Зеленського, якій Литва висловила повну підтримку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: