fbpx
Сьогодні
21:14 14 Кві 2023

Канада відправила до Європи усі вісім обіцяних Україні бойові танки Leopard 2

English version here

Фото: twitter.com/AnitaAnandMP

До Польщі уже доставлені вісім обіцяних Канадою Україні танків Leopard 2.

Про це повідомляє міністерка оборони Канади Аніта Ананд, пише Рубрика.

"Тепер офіційно: усі вісім основних бойових танків Leopard 2, обіцяних Канадою Україні, вже прибули до Польщі", – написала Ананд.

Вона також додала, що Канада продовжить підтримувати Україну й надавати українцям засоби, необхідні для боротьби й перемоги у цій війні.

Leopard 2 оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою виробництва Rheinmetall, як у танка M1 Abrams. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

Leopard 2

Фото з відкритих джерел

Танк здатний розганятися до 68 км/год. Машина має реверсний хід на швидкості 31 км/год. Повний розворот на місці може здійснити за 10 секунд. Leopard 2 форсує водні перешкоди глибиною до 4 м за допомогою шноркеля або глибиною 1,2 м без підготовки. Також танк здатний перебиратися через перешкоди висотою до 1 м.

Довідка

Українські військові завершили навчання на самохідних артилерійських установках Caesar у Данії. Озброєння планують відправити в Україну протягом найближчих тижнів.

До того ж Франція готова надати Україні 2 млрд євро в межах довготермінової програми.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: