fbpx
Сьогодні
10:48 23 Лис 2023

Зеленський заявив, що чим сильнішою буде ППО, тим більшим буде успіх України в Чорному морі

English version here

Фото: Офіс Президента

Глава держави Володимир Зеленський зауважив, що посилення протиповітряної оборони є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку України.

Про це Зеленський написав у соцмережі Х, інформує Рубрика.

"Передусім кожна система ППО й кожна ракета, надана Україні, рятує життя", – наголосив глава держави.

Крім того, за його словами:

"До кожного великого міста та регіону, які будуть повністю закриті надійним повітряним щитом, зможе повернутися з-за кордону більше людей: потенційно – мільйони. Це дасть значний поштовх економіці України, допоможе нам зменшити бюджетний дефіцит і, як наслідок, потребу в міжнародній фінансовій допомозі".

За словами Зеленського:

"Чим сильніша наша протиповітряна оборона, то більшим буде успіх України в Чорному морі, то більшим морський експорт, то кращим захист свободи судноплавства та більшою стабільність. Це дасть нам змогу доставляти сотні тисяч додаткових тонн продовольства через безпечніший морський експортний коридор та протидіяти глобальній продовольчій кризі".

Крім того, він зауважив:

"Кожна додаткова система протиповітряної оборони та ракета економить ресурси, які в іншому разі будуть потрібні для відновлення зруйнованих об'єктів, критичної інфраструктури, енергосистем, електромереж тощо".

На його переконання, "позбавлення Росії можливості тероризувати Україну ракетами та безпілотниками змусить агресора відмовитися від цієї тактики, що загалом сприятиме наближенню перемоги".

Зеленський подякував усім партнерам, які вже ухвалили важливі рішення щодо зміцнення української ППО.

"Оскільки Україна – велика країна, наша потреба в системах ППО є значною", – наголосив глава держави.

"Проте ми впевнені, що посилення наших спроможностей ППО є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку, завдяки якій наші партнери також заощадять значну кількість ресурсів у довгостроковій перспективі", – заявив Зеленський.

Він нагадав, що "з 2022 року Україна звільнила більш ніж половину окупованої Росією землі. У 2023 році Україна вигнала російський флот із більшої частини Чорного моря".

"2024 рік має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба", – зазначив Президент.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський в інтерв'ю The Sun наголосив, що надання Україні сучасних засобів ППО сприятиме поверненню додому українців, які були змушені виїхати за кордон.

Оголошені пакети допомоги від партнерів за результатами Рамштайн-17

22 листопада відбулося 17-те засідання Контактної групи, зосередженої на координації міжнародних зусиль щодо підтримки України у сфері безпеки й оборони в умовах війни. 

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція.
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов'язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: