fbpx
Сьогодні
08:55 08 Лис 2023

У Повітряних Силах розповіли, що потрібно Україні для створення "повітряного купола"

Фото: Генштаб ЗСУ

Україна зможе створити потужний "повітряний купол" над своєю територією, який максимально захищатиме її від ворожих атак, якщо отримає все, що описано у візії Повітряних сил, ухваленої ще до повномасштабної війни.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, пише Рубрика.

Полковник нагадав, що усім відомий ізраїльський "Залізний купол" не зміг впоратися з усім, що летить, коли йде масований обстріл різними типами засобів.

Як відомо, вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю.Тоді ХАМАС випустив по Ізраїлю кілька тисяч ракет.

Ігнат наголосив, що у випадку України говорити про потужний "повітряний щит" можна буде, коли країна отримає все те, що хоче мати в перспективній моделі Повітряних сил, яку раніше змалювали у візії ЗС.

ЇЇ ухвалили ще до війни й там прописано, якою має бути протиповітряна оборона, зазначив Юрій Ігнат.

"Але повернемось до реалій. Сьогодні є готовність постійна. Коли нас запитують колеги, на скільки ми готові, чи готуємось, а які у нас є варіанти? У нас все що є, все стоїть на кону. Ми не тримаємо в запасі якісь зенітні системи", – зазначив речник Повітряних сил.

Полковник підкреслив, що на сьогодні вся без винятку українська протиповітряна оборона знаходиться у постійній готовності.

Ігнат також зауважив, що реалії сьогоднішньої війни відрізняються від уявного захисного купола, який міг би всіх захистити.

"Дуже пафосно говорити "повітряний щит" для України. Дійсно, хочеться мати такий купол, який усіх захистить, але не в наших реаліях. Це така країна, як Ізраїль (розміром в одну українську область), може собі такий щит дозволити", зазначив Ігнат.

Нагадаємо, що країни G7 на зустрічі в Токіо, яка розпочалась 7 листопада, обговорять "повітряний щит" протиповітряної оборони України. Про це повідомила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

У своєму виступі вона наголосила: якщо путін досягне успіху, то інші диктатори в різних точках світу зроблять неправильні висновки.

У зв'язку з цим рішуча і всебічна підтримка Києва має тривати. Зокрема, країни продовжать працювати разом над створенням щита протиповітряної оборони для України, зазначила міністерка закордонних справ ФРН.

Зазначимо, що росія кожного дня з початку повномасштабного вторгнення обстрілює Україну та завдає повітряних атак по регіонах країни. Тільки протягом жовтня поточного року російська армія випустила по Україні:

  • 243 дрони-камікадзе іранського походження,
  • 15 ракет Х-59,
  • 9 крилатих ракет.

Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити майже всі цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: