fbpx
Сьогодні
10:37 21 Лис 2023

Якщо ми матимемо достатньо засобів ППО, то люди почнуть повертатися, - Зеленський

Фото: Рубрика

Якщо Україна матиме достатньо засобів протиповітряної оборони, то її громадяни, які виїхали в інші країни через війну, почнуть повертатися додому та працювати на благо своєї Батьківщини. А значить тоді Київ не потребуватиме так багато фінансової допомоги від Заходу.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Sun.

Як зауважив Глава держави виданню, Україна не потребує нічого − тільки протиповітряну оборону на лінії фронту.

"Адміністрація (Байдена − ред.) допомагає, Європа допомагає, але цього не достатньо.

Справді не достатньо, бо наприклад, я знаю, що якби найбільші міста в Україні мали тотальну ППО для своїх регіонів − не тільки для міста, а для територій, що їх оточують, − то ми би повернули фактично всіх наших людей з різних країн.

Якщо би ми їх повернули, то вони би працювали і платили податки. І цього було би, мабуть, було б не достатньо, але в основному це би заповнило прогалину в нашому бюджеті, і ми би не потребували так багато грошей і фінансової допомоги зі Штатів і від європейських партнерів", зазначив Зеленський.

Президент додав, що іноді він не може зрозуміти "чому ми, всі з нас, не можемо зробити це − дати нам (ППО − ред.) чи дати в оренду, щоб ми захистили наші міста".

"Люди би повертались, діти би переважно пішли до школи, бо протиповітряна оборона захищала би. Ми не говоримо про тотальний захист, ми кажемо − переважно захистити країну", наголосив український лідер.

Зеленський емоційно сказав, що Київ знайде спосіб купити, орендувати або спільно виробляти зброю, якщо союзники більше не захочуть її надавати безкоштовно. Та для цього треба мати протиповітряну оборону, яка дозволила би повернути українців додому.

"Ми ж б'ємося заради спільного блага. І це дуже важливо. Але ми втрачаємо наших людей − не європейців, не американців. Звісно, я не бажаю вам мати таку війну на вашій території і втрачати ваших солдатів.

Але ми найсильніші з тих країн, що були у СРСР багато років тому, ми найсильніші − і тому, якщо вони знищать нас, вони почнуть окуповувати країни НАТО. Дуже швидко. Балтику, Польщу та інші. І тоді ви пошлете своїх солдат, бо якщо не пошлете, то НАТО не буде", палко заявив Президент.

Окрім того, Президент під час інтерв'ю "The Sun" зазначив, що Україна має повне право ліквідувати диктатора країни-агресорки росії путіна, якщо у неї зʼявиться така можливість.

Нагадаємо, Україна зможе створити потужний "повітряний купол" над своєю територією, який максимально захищатиме її від ворожих атак, якщо отримає все, що описано у візії Повітряних сил, ухваленої ще до повномасштабної війни.

Зазначимо, що росія кожного дня з початку повномасштабного вторгнення обстрілює Україну та завдає повітряних атак по регіонах країни. Тільки протягом жовтня поточного року російська армія випустила по Україні:

  • 243 дрони-камікадзе іранського походження,
  • 15 ракет Х-59,
  • 9 крилатих ракет.

Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити майже всі цілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: