fbpx
Сьогодні
11:15 22 Лис 2023

Рішення для перемоги: в Україні розробили потужну бойову частину для західного БпЛА

English version here

Фото: Скриншот з відео

Нову потужну бойову частину розробили в Україні для оснащення ударних безпілотників західного зразка.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram міністра стратегічної промисловості Олександра Камишіна.

У чому проблема?

Дрони є невіддільною та важливою частиною нашого озброєння. За даними Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, до кінця року кількість українських дронів в Збройних Силах України має зрости до десятків тисяч різних безпілотників.

Як відомо, на озброєнні Збройних сил України вже понад 20 нових найменувань дронів українського виробництва. А цього року Кабмін виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Окрім того Міноборони також заявило, що зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше, на період війни спростили виробничий цикл і процес випробувань.

Однак нашим захисникам потрібно велика кількість БпЛА щодня і вітчизняного виробництва поки що недостатньо. До забезпечення наших захисників також долучилися і європейські країни-партнери.

"Ось один з ударних дронів західного виробництва непогано себе зарекомендував на полі бою, але бойову частину військові попросили зробити більш потужною", – написав Камишін.

Яке рішення?

Українські розробники вирішили посилити ударну міць безпілотника і розробили більш потужну бойову частину.

Як це працює?

Повідомляють, що випробування нової бойової частини вже пройшли успішно.

Вибух повністю знищив бронеплиту товщиною 50 мм, за нею – ще одну 16 мм, і вм'яв третю, також 16 мм.

Судячи з характеру пошкоджень бронеплит, бойова частина має ударне ядро, яке допоможе безпілотнику знищувати захищені антидроновими сітками цілі.

"Так зароджуються спільні виробництва", – завершив міністр, маючи на увазі поєднання БпЛА європейського зразка та української бойової частини.

Камишін не уточнив про який саме західний безпілотник йде мова. Однак судячи з візуального розміру бойової частини можна припустити, що вона призначена для БПЛА-камікадзе середнього або легкого класу.

Детальні характеристики нової бойової частини не розкриваються.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що ЗСУ отримали перші три безпілотники далекого радіусу дії Titan Falcon, які були надруковані на 3D-принтері німецькою компанією Donaustahl GmbH.

Окрім того, в Україні пройшов комісію Міністерства оборони та очікує наказу на допуск до експлуатації ударний дрон Backfire від українських розробників, який відзначається стійкістю до засобів радіоелектронної боротьби російської армії.

Новий український ударний дрон Backfire здійснив вже щонайменше 50 успішних місій. БпЛА залітає до 35 кілометрів у тил ворога та допомагає уражати російську артилерію, логістичні вузли, склади й командні пункти.

дрон Backfire

Фото: Телеграм / FEDOROV

Також українським бійцям передали перші 3 тисячі FPV-дронів від операції Єдність.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: