fbpx
Сьогодні
Фото 16:00 21 Лис 2023

Рішення для перемоги: Сили оборони отримали безпілотники, надруковані на 3D-принтері

English version here

Фото: ALT

Українські Збройні сили отримали перші три безпілотники далекого радіусу дії Titan Falcon, які були надруковані на 3D-принтері німецькою компанією Donaustahl GmbH.

Про це повідомив проєкт German Aid to Ukraine у соціальній мережі X ( Twitter), пише Рубрика.

У чому проблема?

У війні з росією важливу роль відіграють безпілотники різних направлень та кваліфікацій. Адже вони в першу чергу є очима наших військових.

БпЛА дозволяють вести розвідку вздовж всієї лінії фронту, виявляти російські сили та ворожу техніку, дистанційно коригувати артилерійський вогонь, а також знищувати окупантів, використовуючи вибухівку.

Дрони бачать росіян у тепловізорах, а українські військові роблять так, щоб їх там більше не було видно.

Тому для українських оборонців безпілотників потрібно тисячі різних моделей. Їх закуповують та збирають кошти на них благодійники. А також передають країни-партнери.

Яке рішення?

"На замовлення американо-української неурядової організації німецька компанія Donaustahl GmbH виробляє 3D-надруковані БпЛА далекого радіусу дії Titan Falcon і постачає їх українським збройним силам. Три такі БпЛА вже виготовлені. Усі передані ЗСУ", зазначили у повідомленні.

БпЛА на 3Dпринтері

Фото: ALT

Як це працює?

Зараз два з трьох переданих БпЛА вже проходять тестування в умовах бойових операцій на території України.

Titan Falcon може літати протягом шести годин на відстань до 400 км зі швидкістю 45-70 км/год.

БпЛА на 3Dпринтері

Фото: ALT

Він оснащений камерою FPV, яка може передавати зображення у режимі реального часу. Також конструкція дозволяє встановити камеру з об'єктивом 2,5 дюйми для розширення можливостей розвідки.

БпЛА на 3Dпринтері

Фото: ALT

Зауважимо, що "Німецька допомога Україні" позиціює себе як приватний проєкт, який має на меті допомогти відслідковувати допомогу Німеччини Україні в російсько-українській війні.

Donaustahl GmbH – стартап з Баварії, який займається розробками зброї. На сайті компанії, яка займається переважно стрілецькою зброєю, повідомлень про дрони немає.

Що відомо про БпЛА українського виробництва

Ще у березні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайла Федоров повідомив, що українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. 

"Раніше разом з Генштабом анонсували створення перших у світі ударних рот БПЛА. З абсолютно новим підходом до менеджменту, навчання та доктрини застосування дронів. Сьогодні перші три ударні роти БПЛА вже готові до бою", зазначив тоді він.

Нагадаємо, у жовтні міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин на брифінгу на просторах Промислового форуму НАТО у Стокгольмі заявив, що до кінця 2023 року Україна вийде на темпи виробництва у десятки тисяч безпілотників усіх типів на місяць.

"До кінця року це будуть десятки тисяч на місяць. І це те, що ми нарощуємо навіть швидше, ніж звичайні боєприпаси та бойову зброю", – додав міністр.

Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони.

На сьогодні, на озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Мова йде не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.

Україна також налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

Окрім того, ми повідомляли, що в Україні рекордно прискорилися темпи передавання дронів від постачальників до підрозділів ЗСУ. Завдяки максимальному зменшенню бюрократії це тепер робиться за кілька днів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: