fbpx
Сьогодні
Фото 13:51 20 Лис 2023

Рішення для перемоги: перші 3 000 FPV-дронів від проєкту "Єдність" передали військовим

English version here

Фото: Михайло Федоров/Телеграм

Українським бійцям передали перші 3 тисячі FPV-дронів від операції Єдність.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у понеділок, 20 листопада.

У чому проблема?

Дрони – невід'ємна та важлива частина нашого озброєння. Це очі сучасної армії. Вони захищають позиції, розвідують, коригують, допомагають моніторити простір, відстежувати місцезнаходження і дії ворога. А також бачити, коли військовим на окремих позиціях потрібне підкріплення під час наступу чи безпечний вихід звідти.

FPV-дронів від проєкту

Фото: Михайло Федоров/Телеграм

Яке рішення?

Перші 3000 із 10 000 FPV-дронів, на які був оголошений спільний збір United24, «Повернись живим» та monobank, вже передали військовим частинам. За словами Федорова, кожен дрон укомплектували боєприпасами українського виробництва, їх передали для 19 військових частин.

Тепер ці потужні «пташки» допоможуть ефективніше уражати ворожі позиції та техніку.

FPV-дронів від проєкту

Фото: Михайло Федоров/Телеграм

Як це працює?

Безпілотники отримали, зокрема :

  • К2 54 ОМБр, яким керує Герой України Кирило Верес;
  • 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу;
  • 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ;
  • 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс».

Загалом Сили оборони отримають 10 тисяч дронів-камікадзе. Їх придбали завдяки спільному збору UNITED24, Повернись живим та monobank.

«І, звісно, шаленій підтримці від вас — 235 000 000 гривень за три доби. Неймовірний результат. Коли ми плюс — у ворога мінус», — йдеться у повідомленні.

FPV-дронів від проєкту

Фото: Михайло Федоров/Телеграм

У фонді «Повернись живим» нагадали, що влітку цьогоріч вони спільно з фандрейзинговою платформою UNITED24 та monobank реалізував «Операцію "Єдність"». У серпні, завдяки небайдужим українцям, друзям України з-за кордону і бізнесу, за три дні спільно вдалося зібрати більше 235 000 000 гривень на 10 тисяч дронів-камікадзе.

Перші п'ять тисяч дронів-камікадзе від виробника, фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» отримав у жовтні.

Моделі FPV-дронів і боєприпаси до них погоджені з українськими військовими. Дрони були виготовлені іноземною компанією, яка спеціалізується на виробництві безпілотників.

FPV-безпілотники

FPV-дрони – вид безпілотників, які активно використовуються під час війни Росії з Україною. Головна відмінність цих БПЛА від інших – керування через спеціальні окуляри, тобто із виглядом від першої особи, що і означає англійською абревіатура FPV – First Person View. Оператор бачить відео з камери дрона в реальному часі так, начебто він сидить усередині самого БПЛА, подібно до пілота.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: