fbpx
Сьогодні
Фото 21:19 19 Лис 2023

По Сумській області війська рф вдарили з мінометів: є руйнування та загиблий

Сьогодні ввечері, 19 листопада, ворожа армія завдала мінометного обстрілу по населених пунктам Сумської області.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прокуратуру Сумської області.

За даними відомства, обстріл почався близько 18:30.

Фото: прокуратура Сумської області

Війська рф традиційно застосували заборонені міжнародним правом методи ведення війни та з міномета обстріляли цивільну інфраструктуру м. Середина-Буда.

Фото: прокуратура Сумської області

Фото: прокуратура Сумської області

В результаті атаки росіян загинув 48-річний чоловік, який знаходився на території власного домоволодіння.

"Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області", – сказано у повідомленні.

Фото: прокуратура Сумської області

Як повідомили в прокуратурі, проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Зазначимо, що 19 листопада вночі та зранку росіяни шість разів обстріляли прикордоння Сумщини, під обстрілами перебували чотири громади області.

Ситуація на Сумщині

Нагадаємо, що російська армія захопила частину Сумської області у перші дні повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Проте регіон був повністю звільнений у березні-квітні.

Після цього російські окупанти майже щоденно обстрілюють Сумську область, особливо прикордонні райони з мінометів, артилерії, дронів та іншого озброєння.

Нагадаємо, 11 листопада ворожі війська обстріляли одну з автомобільних доріг у Сумській області. В результаті події загинули двоє мирних мешканців.

Також на початку жовтня в Сумській області в селищі Угроїди внаслідок обстрілу російських окупантів загинула 13-річна дівчина. Вона померла в кареті швидкої допомоги.

Що відомо про нічну атаку України ударними ворожими БпЛА 

Як повідомляли у Повітряних Силах та моніторингових чатах, ще ввечері, 18 листопада, окупанти знову атакували Україну з повітря, застосувавши дрони-камікадзе, які запустили з північного напрямку.

Спочатку повітряну тривогу було оголошено в Києві та низці областей. Пізніше в столиці її скасували, але майже одразу Повітряні сили повідомили ще і про ракетну небезпеку.

Під час першої тривоги в Київській області також працювали сили протиповітряної оборони.

Пізніше у КОВА повідомили, що ворог знову атакував ударними безпілотниками столицю та її околиці: сили та засоби протиповітряної оборони знищили над Києвом та на підступах до міста близько десятка ворожих цілей.

Загалом уночі, 19 листопада, сили протиповітряної оборони знищили над низкою регіонів України 15 з 20 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131".

Вночі під час масованої ворожої атаки безпілотниками у Сумській області силами ППО було збито три ударних безпілотники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: