fbpx
Сьогодні
11:03 14 Лис 2023

В Адміністрації Байдена заявили про брак фінансування, що вже вплинув на здатність України оборонятися

English version here

Для того, щоб запобігти серйозним наслідкам для оборони ЗСУ, Конгрес Сполучених Штатів Америки повинен якнайшвидше схвалити запит Білого дому на допомогу Україні.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише "Європейська правда".

Як повідомляють, Джейк Салліван на брифінгу заявив, що брак фінансування з боку США вже вплинув на здатність України захистити себе від повномасштабного вторгнення Росії.

Радник президента США наголосив, що хоча Штати наразі все ще здатні надавати військову допомогу, про яку просить Україна, повне фінансування забезпечить послідовність та ефективність цієї підтримки.

"З кожним тижнем, що минає, наша здатність повністю фінансувати те, що ми вважаємо за необхідне, щоб надати Україні інструменти та можливості, необхідні їй для захисту своєї території і продовження просування вперед, стає все складнішою і складнішою. Тому вікно (можливостей – ред.) для нас закривається…

Це вже впливає на нашу здатність надати Україні все необхідне, і з часом цей вплив буде лише посилюватися", наголосив Салліван.

Довідка

Нагадаємо, що 20 жовтня Білий дім запросив у Конгресу майже $106 мільярдів для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

Запит для України включає $61,4 млрд, зокрема $44,4 млрд на постачання обладнання Пентагону, поповнення запасів зброї та іншу військову підтримку.

Згідно з цим запитом, частину грошей мають спрямувати на додаткове озброєння та обладнання, а також поповнити запаси Міноборони США, витрачені на підтримку українців.

Новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо, а "український" пакет розглядався разом з асигнуваннями на безпеку кордону з Мексикою.

7 листопада представники Демократичної партії США в Сенаті 7 листопада заблокували спробу республіканців швидко схвалити законопроєкт про надання екстреної допомоги Ізраїлю, який не передбачає підтримки України.

Головний дипломат ЄС припустив, що надалі допомога США Україні, ймовірно, скоротиться, тому країни ЄС мають бути політично готовими на цьому тлі продовжувати підтримувати Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: