fbpx
Сьогодні
22:21 07 Лис 2023

Демократи в Сенаті США заблокували пакет допомоги Ізраїлю без України

Представники Демократичної партії США в Сенаті 7 листопада заблокували спробу республіканців швидко схвалити законопроєкт про надання екстреної допомоги Ізраїлю, який не передбачає підтримки України. Минулого тижня цей законопроєкт ухвалила Палата представників США.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Reuters. 

Демократи наголошували на важливості надання допомоги Україні, а також Ізраїлю, на додаток до гуманітарної допомоги, фінансування убезпечення кордону та грошей для протидії імовірній ескалації конфлікту в Індійсько-Тихоокеанському регіоні зі сторони Китаю. Саме це передбачає запит на додаткове фінансування на понад 100 мільярдів доларів, який раніше до Конгресу надіслав президент Джо Байден.

«Наші союзники в Україні можуть дозволити собі затримку не більше, ніж наші союзники в Ізраїлі», — сказала сенаторка Петті Мюррей, яка очолює Комітет Сенату з асигнувань.

Закон має ухвалити підконтрольний демократам Сенат, а також його має підписати Байден. Раніше Білий дім заявив, що президент ветуватиме законопроєкт, якщо він не передбачає допомоги Україні.

Reuters вказує, що лідери Сенату пишуть власний законопроєкт про додаткове фінансування і прагнуть представити його вже цього тижня.

Що передувало?

Президент США Джо Байден у жовтні запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад 100 млрд доларів. Із цих коштів для України передбачалося 61,4 млрд та 14,3 млрд доларів для Ізраїлю.

Згідно з цим запитом, частину грошей мають спрямувати на додаткове озброєння та обладнання, а також поповнити запаси Міноборони США, витрачені на підтримку українців.

Новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що республіканці у Палаті представників США хочуть розглядати надання військової допомоги для України та Ізраїлю окремо.

Нагадаємо, що 20 жовтня Білий дім запросив у Конгресу майже $106 мільярдів для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

Запит для України включає $61,4 млрд, зокрема $44,4 млрд на постачання обладнання Пентагону, поповнення запасів зброї та іншу військову підтримку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: