fbpx
Сьогодні
10:28 14 Лис 2023

У Вашингтоні Єрмак провів зустріч з радником Білого дому Салліваном: про що говорили

Фото: Голос Америки

Напередодні керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який на цей час перебуває з візитом у Вашингтоні, зустрівся з радником Білого дому з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це розповів координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі в коментарі "Голосу Америки", інформує Голос Америки.

Як зазначив представник Ради нацбезпеки, зустріч Саллівана та Єрмака – це продовження співпраці двох посадовців, що триває від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

На ній обговорили кроки щодо подальшої підтримки України та потреби держави з наближенням зимових місяців.

"Це ще один привід обговорити, як Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну, як ми продовжуватимемо говорити з членами Конгресу про важливість підтримки України надалі, і про запит на додаткове фінансування, який подав президент (США – ред.), зокрема, для надання допомоги Україні.

Але також це можливість отримати розуміння від пана Єрмака про те, як триває (український – ред.) контрнаступ, що відбувається на полі бою, які їхні потреби, і які, на їхню думку, подальші перспективи з наближенням зимових місяців", – сказав Кірбі.

Окрім того, на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном українська делегація обговорила ситуацію на фронті та термінові потреби ЗСУ, зокрема, в засобах ППО.

"З наближенням зими очікуємо на посилення російського ракетного терору. Тому дуже потребуємо систем ППО, які захистять українські міста, ключові об'єкти критичної інфраструктури", підкреслив керівник ОПУ.

Єрмак наголосив на важливості захистити критичну інфраструктуру та маршрути "зернового коридору".

"Кожна наша зустріч є новим свідченням справжнього стратегічного партнерства між нашими країнами. Ми є свідками справді безпрецедентного рівня координації зі США. Лише цього року наші президенти провели чотири зустрічі", – зауважив керівник Офісу Глави держави.

Очільник Офісу Президента акцентував на важливості якнайшвидше укласти двосторонню угоду між Україною та США про безпекові гарантії на виконання Спільної декларації G7 про підтримку нашої країни, підписану у Вільнюсі 12 липня поточного року.

У зустрічі з українською делегацією також брали участь заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд і заступник помічника держсекретаря зі Східної Європи Кріс Сміт

"Ми в усіх наших бесідах з українським урядом чітко даємо зрозуміти, що продовжуватимемо підтримувати їх", – наголосив прессекретар Держдепартаменту Метью Міллер, говорячи про цю зустріч.

Під час зустрічі відбувся широкий обмін думками щодо посилення санкційного тиску на країну-агресора та вироблення механізму спрямування заморожених російських активів на відбудову України. Крім того, сторони приділили увагу ситуації на Близькому Сході.

"Ми надзвичайно цінуємо те, що Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з Україною в цей вирішальний історичний момент. Майбутні покоління залежать від нашої здатності захистити свободу сьогодні. Тому я певен, що під час цієї зустрічі ми зосередимося на кроках, які допоможуть нам перемогти", – сказав Андрій Єрмак.

Як повідомляє "Голос Америки", сьогодні, 14 листопада, в української делегації заплановані зустрічі з американськими конгресменами та сенаторами, для того, щоб переконати їх проголосувати за виділення допомоги Ізраїлю та Україні в одному пакеті.

Нагадаємо, що візит української делегації до США відбувається напередодні зустрічі лідерів Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сан-Франциско. Там президент США Джо Байден зустрінеться в середу з лідером Китаю Сі Цзіньпіном та лідерами країн Глобального півдня, щоб обговорити світову архітектуру безпеки.

Загалом голова ОПУ провів низку зустрічей в адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена та Держдепартаменті. Також Єрмак зустрівся з представниками української та кримськотатарської громад в Українському домі у Вашингтоні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: