fbpx
Сьогодні
17:58 29 Жов 2023

Обговорили обороноздатність на північному напрямку: Умєров провів зустріч із Наєвим

Фото: Рустеи Умєров/ФБ

Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч із командувачем ОСУВ "Північ" генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Вони обговорили обороноздатність на північному напрямку.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Обговорили обороноздатність України на північному напрямі та вдовж кордонів, готовність дати відсіч та протистояти атакам ворогів", – заявив міністр.

Він також заслухав питання протидії від російських "шахедів" на цьому напрямку.

"Разом робимо все необхідне, щоб ефективність нашого захисту тільки зростала", – зазначив Умєров.

Як повідомляла Рубрика, на північному кордоні України проводяться заходи з підвищення щільності мінно-вибухових загороджень.

Як наголосив командувач Сергій Наєв, безпосередньо на цій ділянці зараз відбуваються заходи з підвищення щільності наших мінно-вибухових загороджень.

Головна мета – зробити наш державний кордон непрохідним для ворожих сил і наші сапери цим займаються цілодобово.

Наєв також підкреслив, що кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов'язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом. Це потрібно для того, щоб військовослужбовці вогнем своєї зброї та озброєння не дозволяли саперним підрозділам ворога здійснювати спроби розмінування мінних полів.

Відповідно, мінні поля убезпечують наші підрозділи від наступальних дій ворога. Так працює військова наука.

Зауважимо, що країна-агресорка продовжує відкриту збройну агресію проти України з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Для виконання своїх завдань росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб. 

На основних напрямках імовірного наступу ворога на півночі України з червня 2022 року і дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін – в 16 разів більше, ніж у червні минулого року.

Нагадаємо, що раніше Наєв говорив, що за час війни підготовка військових Збройних сил України зазнала кардинальних змін.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: