fbpx
Сьогодні
16:17 11 Сер 2023

Український Червоний Хрест передав станцію очистки води для громади Дніпропетровщини: у чому рішення

Реалізацію проєкту "Доступ до безпечної води" розпочало товариство Червоного Хреста України та вже встановило першу станцію очистки води у Мирівській громаді на Дніпропетровщині.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Протягом багатьох років Каховське водосховище було єдиним джерелом води для населених пунктів, що розташовані поблизу. Тепер воно практично висохло. Люди змушені купувати воду, привозити її з інших регіонів, або просто чекати допомоги благодійників.

Яке рішення?

Український Червоний Хрест розпочав реалізацію проєкту "Доступ до безпечної води" та вже встановив першу станцію очистки води у Мирівській громаді на Дніпропетровщині. 

Як це працює?

Відтепер очищеною водою буде забезпечене населення Виводівського старостівського округу, в який входить сім населених пунктів.

Станція такої потужності здатна проводити механічну очистку та знезараження близько 1000 л води щогодини, тобто протягом доби вона може забезпечити водою понад 6000 людей.

"Сьогодні Товариство Червоного Хреста України у координації із державою працює над тим, аби підтримати громади, які постраждали внаслідок знищення Каховської ГЕС. Плануємо, що такі станції очистки води з'являться ще у декількох громадах, де є найбільша потреба", — наголосив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Для Мирівської громади це важлива допомога.

Зазначимо, що пілотну станцію очистки води надано за підтримки Італійського Червоного Хреста. Крім того, протягом минулого тижня фахівці та волонтери Товариства Червоного Хреста України проходили спеціальне навчання з обслуговування подібних станцій очистки, щоб забезпечити громади операторами, які будуть на місцях забезпечувати безперебійну роботу станцій.

Довідка

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) – всеукраїнська, добровільна, гуманітарна організація, яка допомагає державі у наданні гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, допомагає державі у реагуванні на всі надзвичайні ситуації в країні, забезпечує допомогу найменш соціально незахищеним верствам населення. Товариство є частиною Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (Міжнародний Рух).

Що відомо про підрив Каховської ГЕС?

Нагадаємо, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Окрім того, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: