fbpx
Сьогодні
13:24 27 Жов 2023

Україні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла 50 загиблих воїнів

Україна повернула тіла ще 50 військовослужбовців, які віддали свої життя у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в Telegram.

"Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів українській стороні вдалося повернути на підконтрольну територію тіла (рештки) 50 загиблих (померлих) оборонців України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тіла полеглих захисників України спочатку передадуть правоохоронним органам та судово-медичним експертам. Це необхідно для проведення слідчих дій та судових експертиз.

Поверненням полеглих військових займалися Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, СБУ, МВС, ЗСУ, управління ДСНС у Сумській області, прикордонники та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Повернення тіл загиблих військових

Зазначимо, що росія та Україна регулярно проводять обмін тілами військових. Востаннє такий обмін пройшов 15 вересня, коли Україна повернула тіла 51 загиблого бійця.

Перед цим такий обмін пройшов на початку серпня, коли Україна повернула тіла 44 полеглих бійців.

Водночас додамо, що керівник Координаційного штабу Юрій Таранюк повідомляв, що Росія передає Україні тіла бійців, яких офіційно визнавали полоненими. Хоча жодних повідомлень про погіршення їхнього здоров'я чи тяжкий стан не було. Це ставить під сумнів якість роботи чи наявність у РФ медичної комісії.

Також повідомлялось, що Україна ініціювала створення змішаних медкомісій. Робота таких комісії передбачається Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими. Це рішення допоможе проводити обмін полоненими з росією.

6 жовтня Україні вдалося повернути тіла загиблих воїнів. Мова йде про 64 військовослужбовців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: