fbpx
Сьогодні
Фото 13:38 06 Жов 2023

До України вдалося повернути тіла ще 64 загиблих захисників

English version here

Фото: t.me/Koord_shtab

У п'ятницю, 6 жовтня, Україні вдалося повернути тіла загиблих воїнів. Мова йде про 64 військовослужбовців.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

"Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну уряду України територію тіла 64 загиблих оборонців України.", – йдеться в повідомленні.

Фото: t.me/Koord_shtab

Своєю чергою українською стороною, відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права, російській стороні передано тіла комбатантів, загиблих на фронті.

Фото: t.me/Koord_shtab

Зазначено, що Україна не припиняє та продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм Міжнародного гуманітарного права щодо встановлення місцеперебування українських захисників, які зникли безвісти або потрапили до полону під час війни проти російської агресії, з метою їх подальшого повернення на підконтрольну Україні територію.

Повернення тіл загиблих військових

Зазначимо, що росія та Україна регулярно проводять обмін тілами військових. Востаннє такий обмін пройшов 15 вересня, коли Україна повернула тіла 51 загиблого бійця.

Перед цим такий обмін пройшов на початку серпня, коли Україна повернула тіла 44 полеглих бійців.

Водночас додамо, що керівник Координаційного штабу Юрій Таранюк повідомляв, що Росія передає Україні тіла бійців, яких офіційно визнавали полоненими. Хоча жодних повідомлень про погіршення їхнього здоров'я чи тяжкий стан не було. Це ставить під сумнів якість роботи чи наявність у РФ медичної комісії.

Також повідомлялось, що Україна ініціювала створення змішаних медкомісій. Робота таких комісії передбачається Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими. Це рішення допоможе проводити обмін полоненими з росією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: