fbpx
Сьогодні
Відео 11:45 18 Жов 2023

Глава Білого дому прибув до Ізраїлю

Фото: АР

18 жовтня Президент Сполучених Штатів Джо Байден прибув до Тель-Авіва, таким чином розпочавши свій візит до Ізраїлю на тлі резонансного ракетного удару по лікарні в Газі.

Про це пише CNN.

Як повідомляють, візит американського лідера відбувається на тлі ракетного удару по лікарні в Газі. Як відомо, ізраїльська та палестинська сторони звинувачують одне одного в атаці.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що під час візиту Байден ставитиме "жорсткі питання" на зустрічах з ізраїльськими лідерами, але "як друг".

"Він ставитиме жорсткі запитання, він ставитиме їх як друг, як справжній друг Ізраїлю, але він ставитиме їм деякі питання", – сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Кірбі відмовився уточнити, які саме питання Байден має намір поставити, окрім того, "які їхні плани на майбутнє".

Під час поїздки на Близький Схід президент спочатку мав відвідати Йорданію для зустрічі з королем Абдаллою II, президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі та президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, але плани були скасовані після інциденту з лікарні в Газі.

Нагадаємо, що бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль вдарив по лікарні аль-Ахлі Араб у Секторі Газа, де ймовірно загинули від 200 до 300 людей, водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ повідомляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Що відомо про події в Ізраїлі

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

За останніми даними ізраїльських джерел, від 7 жовтня внаслідок нападу на Ізраїль загинули понад 1400 людей, понад 120 викрали бойовики ХАМАС, ще 3842 — шпиталізували з пораненнями.

Водночас посадовці частково визнаної Палестини заявляють про 2450 загиблих у Секторі Гази внаслідок ізраїльських ударів по анклаву. Ще 9200 були поранені

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: