fbpx
Сьогодні
16:27 12 Жов 2023

Від ворожих атак в Україні підготували три рівні захисту енергетичних об'єктів, - Укренерго

English version here

Фото: З відкритих джерел

Українські енергетичні об'єкти матимуть три рівні захисту, завершити зведення захисних конструкцій планують до листопада, тобто до настання холодів.

Про це "Радіо Свобода" розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Перший рівень – це дійсно простий захист від вибухової хвилі, від уламків. Це переважно наповнені піском або біг-беги, або габіони, або якісь інші конструкції, які прості, які захищають саме від непрямого влучання чи то ракети, чи то "шахеда", розповів енергетик.

Як повідомив Кудрицький, другий рівень – це захист від прямого влучання дронів.

А третій рівень – це комплексний захист від "шахедів" та ракет, і він найскладніший, зауважив голова правління НЕК.

Чиновник уточнив, що захист у вигляді мішків із піском лишився ще з минулої зими, а над двома іншими рівнями захисту фахівці працюють і далі.

У нього запитали, коли зведення цих конструкцій може бути завершене. На це Кудрицький відповів, що до листопада, "до холодів повинні встигнути".

"Ми не можемо повністю, на 100% убезпечитись від масованих ракетних або дронових атак. Але що ми можемо зробити? Ми можемо знизити цей ризик до такого контрольованого рівня.

Насправді що важливо? Щоб енергосистема вижила впродовж зими. Важливо, щоб швидкість, з якою ворог руйнує енергосистему, не перевищувала або не сильно перевищувала швидкість, з якою ми відновлюємо. І тоді ситуація контрольована", – наголосив голова правління НЕК "Укренерго".

Опалюваний сезон в Україні

12 серпня в Міненерго повідомили, що планові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком, однак найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону спостерігається у прикордонних із Росією областях, а також на прифронтових територіях.

Прем'єр-міністр 13 вересня заявив про фінальну стадію підготовки енергетичної системи до осінньо-зимового періоду. 

Нагадаємо, що 27 вересня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час форуму Forbes "Енергія бізнесу" повідомив, що навколо Трипільської та Зміївської ТЕС, які входять до складу Центренерго, зводять захисні споруди.

Також 27 вересня очільник уряду Денис Шмигаль казав, що Україна формує багаторівневий захист енергетичних об'єктів.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України зафіксувало, що російська розвідка вивчає стан енергетичної інфраструктури України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: