fbpx
Сьогодні
16:18 23 Лип 2023

ГУР: розвідка рф вивчає стан української енергетичної інфраструктури

English version here

Фото ілюстративне

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зафіксувало, що російська розвідка вивчає стан енергетичної інфраструктури України.

Як пише Рубрика, про це повідомив  представник ГУР Вадим Скібіцький, якого цитує пресслужба відомства.

"Ми відстежуємо всі питання, які стосуються розвідки наших енергетичних об'єктів із боку рф. Вони розпочали таку роботу", — наголосив Скібіцький.

Він розповів, що зараз росія використовує різні види розвідки, зокрема й космічну, щоб установити стан української енергетичної інфраструктури. Також росіяни намагаються визначити критичні об'єкти, які загалом впливають на систему енергетики України.

Стан української енергетики

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок низки масштабних ракетних атак росії упродовж осені-весни 2022-го та 2023 років. Уперше росіяни здійснили масований обстріл енергооб'єктів 10 жовтня 2022 року, тоді постраждало 11 важливих інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах і місті Києві.

За даними ООН та Світового банку, атаки на енергетичну, теплову та газову інфраструктуру України завдали збитків на понад 10 мільярдів доларів.

Як повідомлялось, міністр енергетики Герман Галущенко в липні 2023 року розповів, що 50% усієї енергосистеми України постраждали від російських обстрілів, верифіковано 271 влучання. Він зазначив, що є енергооб'єкти, які не підлягають відновленню.

Окрім того, ми повідомляли, що Україна планує відновити експорт електроенергії до Словаччини,попри те, що у вечірній час доби в деяких регіонах зберігається необхідність імпорту ресурсу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: