fbpx
Сьогодні
15:41 11 Тра 2024

Президент Франції заявив, що Євросоюз найближчими тижнями посилить допомогу Україні, доставить більше техніки

Фото: AFP

Вже найближчими тижнями Європейський союз може посилити допомогу України та доставити більше техніки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на президента Франції Еммануеля Макрона, якого цитує Le Progres.

Таку заяву французький лідер зробив у своєму відео, де відповідав на запитання користувачів мережі.

Французький лідер заявив, що Захід повинен більше допомагати Україні. Як зауважив Макрон, найближчими тижнями планується посилення допомоги.

"Ось чому ми маємо допомагати більше, що ми збираємося зробити найближчими тижнями, доставляючи більше обладнання українцям, але також сказати в певний момент, якщо росіяни зайдуть занадто далеко, всі ми, європейці, повинні бути готові діяти, щоб переконати їх", – додав президент Франції.

Також у відповідь на питання про те, чи буде Франція воювати, Макрон заперечив таку можливість. Він пояснив свої заяви про можливе розміщення західних військ в Україні.

"Україна зазнала нападу з боку Росії, і в якийсь момент ми повинні бути в змозі відмовити Росію від подальшого просування. В Україні на карту поставлено суверенітет і територіальну цілісність цієї країни. Але верховенство права, наші спільні правила також поставлені на карту", – сказав Макрон.

Нагадаємо, що Франція пообіцяла доправити в Україну 40 далекобійних крилатих ракет "Скальп". Вони вже показали свою ефективність під час війни. При цьому вона не спустошить власних стратегічних ракетних запасів.

Ініціатива Макрона щодо відправки військ в Україну

Раніше французький лідер Еммануель Макрон заявив про можливість введення війська на територію України. Це викликало дискусію серед союзників України.

Пізніше Франція пояснила, що не йдеться про безпосередню відправку військ для участі в бойових діях. Деякі країни НАТО заявили, що готові розглянути таку можливість. Серед них Литва, Латвія, Естонія та Канада.

Попри це, низка інших країн-членів НАТО вже виступили із заявами, що не розглядають відправлення своїх військ в Україну. Про це сказали у Білому домі США, Німеччині, Великій Британії, Канаді, Іспанії, Чехії, Польщі тощо.

Нещодавно, 2 травня Макрон знову заявив, що не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: росія не може перемогти.

Варто додати, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс зауважив, що західні країни можуть відправити своїх військових інструкторів до України для навчання. Це може бути першим кроком в ініціативі Макрона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: