fbpx
Сьогодні
12:48 09 Жов 2023

Зеленський вказав на відмінність подій в Україні та Ізраїлі й закликав світ об'єднатися проти тероризму

English version here

Президент Володимир Зеленський, виступаючи по відеозв'язку на Парламентській асамблеї НАТО, заявив, що міжнародне співтовариство має об'єднатися для боротьби з терористичними організаціями та державами. Він порівняв тактику ХАМАС під час нападу на Ізраїль з тією, яку використовує рф в Україні. Проте він зазначив, що зараз на Ізраїль напала терористична організація, а на Україну напала держава-терорист.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The Guardian.

"Сьогодні наша увага прикута до Близького Сходу. Ніхто не зможе забути, що терористи робили в Ізраїлі. Це були тисячі ракет проти мирного населення. Вони розстрілюють людей у машинах, жінок і дітей, які хочуть тікати. Ми це бачили. Бачили, що кров тече по вулицях. Терористи самі знімають ті звірства, якими вони пишаються. Вони б'ють жінок, викрадають з домівок старших людей, дітей. Ми до кінця ще не знаємо, скільки людей захоплено у полон та вбито. Вони навіть намагалися принижувати, знущатися над тілами мертвих. Ми бачили це все в Ізраїлі. І знаємо, що ізраїльські журналісти, коли були тут у нас в Україні, у Бучі, бачили зло, яке несла Росія. Вони тепер бачать це зло на території своєї держави. Різниця у тому, що зараз на Ізраїль напала терористична організація, а на Україну напала держава-терорист", – підкреслив президент України.

Володимир Зеленський зазначив, що суть цього зла є однією і тією ж. Він наголосив, що ніхто ніколи не забуде напад на Ізраїль.

Він зазначив, що міжнародна спільнота має погодити основний стандарт пристойності – "не гвалтувати жінок, не вбивати, не сприймати дітей як трофеї, не заливати села і міста кров'ю, не стріляти по мирним жителям в автомобілях".

Зеленський також вказав на Іран, наголосивши, що "країна не може сказати, що не має відношення до вторгнення в Україну, коли продовжує продавати безпілотники росії, і не може сказати, що не має відношення до нападу на Ізраїль, коли це підтримують його чиновники".

"Я впевнений, що, по-перше, дуже важливо – хто підтримував російську пропаганду. Знову ж таки дітей, яких вкрали та утримують, російські пропагандисти називають трофеями. По-друге, Росія та Іран це підтримують. Іран надсилає "шахеди" до РФ, кажучи, що непричетний до того, що відбувається в Україні. Іран зараз підтримує те, що відбувається в Ізраїлі. Наскільки далі може зайти це зло? Воно може зайти настільки далеко, наскільки ми йому дозволимо. Тому ми зараз маємо зробити, аби наше бажання миру перевершило їхнє бажання крові. Такі зусилля допоможуть відновити міжнародний порядок", – наголосив Зеленський.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули щонайменше 700 людей.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС.

Наразі Ізраїль повернув під контроль всі райони. На даний час на його території немає бойових дій. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: