fbpx
Сьогодні
12:19 29 Кві 2024

Польські фермери розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною, проте є вийняток

Фермери Польщі розблокували контрольно-пропускний пункт "Рава-Руська" на кордоні з Україною для проїзду вантажівок. Втім заборона на в'їзд транспорту, який переміщує зернові культури, зберігатиметься й надалі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу ДПСУ та речника відомства Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

Як зазначають у Держприкордонслужбі, польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Гребенне – Рава-Руська".

Оформлення та пропуск через кордон у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Водночас зазначається, що на в'їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту.

"Фактично це єдиний напрямок, який залишався заблокованим станом на ранок сьогодні. І з його розблокуванням тепер маємо розблокованими всі напрямки на кордоні з Польщею", – повідомив Демченко.

Він зазначив, що станом на 10:00 спостерігається більш інтенсивний рух вантажівок через "Раву-Руську" в обидва боки.

Що відомо про протести польських фермерів

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск 28 березня провели зустріч у Варшаві. Вони обговорили ситуацію на кордоні, а також інші питання.

Перемовини тривали понад 6 годин. Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: