fbpx
Сьогодні
12:59 09 Жов 2023

За даними ЦАХАЛ лідер угруповання ХАМАС Гази Синвар "небіжчик"

Фото: AP Photo / Adel Hana

Лідер угруповання ХАМАС у Секторі Гази Яхья Синвар, за даними ЦАХАЛ "небіжчик". Він керував операцією із вторгнення бойовиків на територію Ізраїлю.

Про це повідомляє The Times Of Israel з посиланням на заяву головного речника армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), контрадмірала Даніеля Хагарі.

"Яхья Синвар – командувач кампанії, і він небіжчик", – заявив головний речник ЦАХАЛу контр-адмірал Хагарі на прес-конференції в понеділок, 9 жовтня.

Також ізраїльський офіцер наголосив, що "військове та політичне керівництво ХАМАСу, всі його активи вразливі та приречені".

Раніше, ще у перший день масштабного вторгнення бойовиків на територію Ізраїля 7 жовтня, палестинські ЗМІ повідомляли, що ізраїльські ВПС розбомбили будинок Синвара.

Між тим, більше інформації з боку Тель-Авіва про цей удар, або підтвердження атаки на будівлю, де проживав лідер терористичного угруповання ХАМАС у секторі Газа – не було.

Також за даними CNN в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що Ізраїль "серйозно послабив можливості" палестинського бойового угруповання ХАМАС у результаті повітряних ударів по Газі, які тривали до ранку понеділка.

ЦАХАЛ заявив, що бив по будівлі, в якій розміщувалися бойовики ХАМАС, а також по кількох оперативних командних центрах угруповання, в тому числі по триповерховому командному центру.

Також Армія оборони Ізраїлю атакувала:

  • командний пункт, який належить високопоставленому оперативнику військово-морських сил ХАМАС на ім'я Махмад Кашта,
  • оперативний актив ХАМАС в мечеті в місті Джабалія,
  • розвідувальний об'єкт і додатковий об'єкт, який використовується ХАМАСом.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули щонайменше 700 людей.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС.

Наразі Ізраїль повернув під контроль всі райони. На даний час на його території немає бойових дій. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: