fbpx
Сьогодні
Відео 15:44 22 Вер 2023

росія визнала пошкодження штабу Чорноморського флоту рф у Севастополі

Фото: Кримський вітер

Міноборони росії визнало, що унаслідок атаки Сил оборони України була пошкоджена будівля штабу Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі. Там заявили про одного загиблого військового. Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук у своєму телеграмі подякував українським пілотам за точний удар по штабу в Севастополі.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони росії, інформує Рубрика.

росіяни заявляють, що засобами протиповітряної оборони збили п'ять ракет над Севастополем.

Ставленик росії у Севастополі Михайло Развожаєв повідомляв, що біля місцевого драмтеатру Луначарського впав уламок. Місцевий Telegram-канал "Крымский ветер" уточнює, що там нібито впала ракета, що не розірвалася.

Развожаєв закликав місцевих жителів не виїжджати в центр міста та не виходити з будівель. А всіх, хто перебуває поруч зі штабом, піти до укриттів.

Після удару по будівлі штабу Чорноморського флоту рф "Крымский ветер" також повідомляв про інші прильоти. Зокрема, дим фіксували у районі села Поштове, біля траси "Таврида" тощо.

Як зазначається, російська ППО працювала в окупованому Криму зранку, для прикриття Севастопольської бухти росіяни використовували димову завісу. Вибухи лунали в районі Інкермана, у районі аеродрому "Бельбек", у Саках, у районі села Березівка.

Двічі за день на Керченському (Кримському) мосту перекривали рух.

Міноборони росії заявило, що близько 10:30 окупанти в Криму "припинили спробу України здійснити атаку" авіаційними керованими ракетами та дронами. росія звітувала про знищення однієї керованої ракети та двох БпЛА засобами ППО біля західного узбережжя півострова Крим.

Після "прильоту" окупанти перекрили центр Севастополя, а у місті пролунала сирена. У мережі повідомляють, що дітей та студентів почали евакуювати.

А Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук у своєму телеграмі подякував українським пілотам за точний удар по штабу Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Севастополі.

"Ми ж обіцяли, що "далі буде…". Тож поки окупанти оговтуються в Мелітополі, а в Севастополі досі лунають сигнали повітряної тривоги, вкотре подякую льотчикам Повітряних Сил!", — написав Олещук.

Він також потролив окупантів, які часто заявляють, що "Все ракеты сбиты!".

"Сподіваюсь, що наступного разу російське ППО нас знову не підведе", — додав Командувач.

Додамо, що у п'ятницю, 22 вересня, у Севастополі пролунали потужні вибухи. Очевидці розповідали, що над містом чути проліт ракет.

Окупаційний губернатор повідомив, що було завдано удар по штабу Чорноморського флоту рф.

Що відомо про військові операції у Криму?

Нагадаємо, 21 вересня СБУ та Військово-морські Сили завдали масштабного удару по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму. Для атаки були застосовані безпілотники та ракети "Нептун".

20 вересня Сили оборони уразили командний пункт Чорноморського флоту рф поблизу Севастополя.

19 вересня СБУ спільно з ВМС знищили у Криму ворожий комплекс ППО "Тріумф".

16 вересня унаслідок ударів по Севастополю ракетами та морськими дронами Сили оборони України пошкодили два кораблі Чорноморського флоту рф, серед них один підводний човен.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: