fbpx
Сьогодні
10:21 22 Вер 2023

Британська розвідка прокоментувала активізацію атак на глибокий тил України й росії

Фото: Getty Images

І росія, і Україна в останні чотири дні інтенсивно атакують глибокий тил противника через прагнення отримати перевагу на тлі відносно статичної ситуації на лінії фронту.

Про це повідомляє розвідувальний огляд Міністерства оборони Великої Британії за 22 вересня, пише Рубрика.

Британські аналітики відзначили, що останніми днями надходять повідомлення про вибухи на російських логістичних об'єктах, авіабазах і командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та поблизу москви.

Дуже ймовірно, що Чорноморський флот росії знову став об'єктом серйозних атак. Однак вибухи на авіабазі Чкаловський, що поблизу москви, ймовірно, викликають найбільше стратегічне занепокоєння у російських лідерів.

"Це чутливе місце, оскільки там базуються спеціальні військові літаки, а також VIP-транспорт для російських лідерів. Повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення СООТ є особливо важливим. Яка версія літака постраждала, незрозуміло, але ці цінні літаки виконують місії, які включають збір радіоелектронної розвідки", – йдеться в огляді.

Протягом останнього тижня росія неодноразово завдавала дальніх ударів по цілях по всій території України.

Така незвична інтенсивність, ймовірно, частково є відповіддю на інциденти в росії та Криму, вважають британські аналітики.

У той самий час, оскільки наземні бої є відносно статичними, кожна сторона прагне отримати перевагу, завдаючи ударів у стратегічну глибину противника, зазначили у міністерстві.

Як повідомлялось, 21 вересня, у річницю підписання президентом рф володимиром путіним указу про часткову мобілізацію, у Міноборони Британії вказали, що російська армія стикається з проблемами через відсутність регулярної ротації.

У Міноборони Британії підкреслили, що відсутність регулярної ротації частин одна із найважливіших чинників, які сприяють низькому моральному духу росіян і нездатності російської армії проводити підготовку вищого рівня після вторгнення.

"Відсутність такої підготовки, швидше за все, посилює труднощі Росії у проведенні успішних складних наступальних операцій", – зазначили у британській розвідці.

Також у розвідці Британії вважають, що росія ймовірно готується до обстрілів взимку української інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: