fbpx
Сьогодні
Фото 14:45 22 Вер 2023

Рішення для перемоги: Міноборони допустило до експлуатації перший бойовий модуль "ШаБля"

Фото: АрміяІнформ

Міністерство оборони України повідомило про допуск до експлуатації відразу трьох зразків дистанційно керованого бойового модуля "ШаБля".

Як пише Рубрика, про це повідомили в оборонному відомстві.

У чому проблема?

Думка про те, що результат будь-якої війни, в кінцевому рахунку, визначають люди, а не літаки, танки і ракети, змушує армії всього світу все більше уваги приділяти питанням захисту живої сили. Використання військових частин на відкритих просторах майже завжди призводить до великих втрат.

Яке рішення?

Міністерство оборони України допустило до експлуатації відразу три зразки першого дистанційно-керованого бойового модуля "ШаБля".

Шабля – автоматизований дистанційно-керований вогневий комплекс, призначений для стаціонарної установки на нерухомі об'єкти або спецтранспорт.

Координація "Шаблі" здійснюється за допомогою пульту керування та монітору, що дозволяє вести бій на відстані, тим самим зберігаючи життя оператора, який знаходиться у безпечній точці локації.

Як це працює?

Як повідомили в Міноборони, бойовий модуль застосовують для ведення розвідки з метою виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, боротьби з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями ворога.

Турель "Шабля".
Фото: hromadske

"Ми раді, що українську "ШаБлю" високо оцінюють не тільки наші воїни та в Міноборони, а й такі великі друзі України, як експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон", – прокоментував лідер команди розробників.

Завдяки командній роботі розробників та Акселератора Міноборони вдалось пришвидшити подолання перешкод на шляху допуску "ШаБлі" до експлуатації.

Довідка

Як повідомляє "Мілітарний", турель з дистанційним керуванням "ШаБля" можна встановлювати на автомобілі, безпілотні наземні платформи, в окоп, бліндаж чи інше місце.

Модуль можна озброювати кулеметом, автоматичним гранатометом, іншою зброєю. Турель оснащена відеокамерою та тепловізором. Завдяки дистанційному керуванню оператори можуть вести вогонь, перебуваючи в безпечному місці. Комплекс забезпечує дистанційне ураження ворога на відстані до 2 км.

Нещодавно такими модулями з танковими кулеметами 7,62 мм оснастили український батальйон "Вовки Да Вінчі". Модулі встановили на безпілотну наземну платформу "Рись".

Нагадаємо, миколаївський безпілотник "Бекфаєр" комісія Міністерства оборони допустила до експлуатації в Силах оборони.

Окрім того, невдовзі на озброєння артилерійських підрозділів Збройних сил України надійде вітчизняна радіолокаційна станція вимірювання швидкості польоту снарядів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: