fbpx
Сьогодні
13:53 20 Вер 2023

Атака на Крим: біля аеродромів Бельбек та Кача пролунали вибухи, під Севастополем є влучання

 20 вересня в українському тимчасово окупованому Криму пролунала низка вибухів поблизу військових аеродромів Бельбек та Кача. Також ймовірно відбулося влучання у військову частину під Севастополем. Окупанти стверджують, що збили безпілотники, які атакували півострів.

Про це повідомляють Telegram-канали Крим.Реалії та Кримський вітер.

Як повідомляють у соцмережах, у Севастополі пролунали гучні вибухи схожі на роботу ППО осторонь військового аеродрому Бельбек.

Авіабаза Бельбек

Крім того, повідомляється про роботу російського ППО в районі селища Чорноморське.

Кримський вітер пише, що їх також чули біля Інкермана в Бахчисарайському районі.

Окрім того, канал пише про влучання у військову частину росіян біля села Верхньосадове. На фото та відео видно, як здіймається густий чорний стовп диму.

Крим.Реалії повідомляє, що на цьому місці розташований запасний командний пункт Чорноморського флоту рф — це захоплений росіянами запасний командний центр Військово-морських сил України

Гауляйтер Михайло Развожаєв стверджує, що у Верхньосадовому та Качі ППО збила безпілотники, унаслідок чого сталося "невелике загоряння трави". Один, за його словами, упав на території виноградників.

Окрім цього, дим видно поблизу гавані в Інкермані. Саме тут розташована головна нафтобаза Чорноморського флоту рф, де зберігаються мільйони тонн пального. Окупанти кажуть, що так її маскують від атак.

Влада вчергове оголосила про перекриття Кримського мосту.

Вибухи в окупованому Криму

Останнім часом в Криму все частіше трапляються вибухи. Окупанти постійно заявляють про нібито успішні відбиття атак безпілотників чи ракетних ударів.

Проте в ніч на 13 вересня в Севастополі "прилетіло" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе. Там на ремонті перебували великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Головне управління розвідки заявило, що удар завдали українські війська. За даними української розвідки, десантний корабель та підводний човен відновленню не підлягають.

Водночас британське ЗМІ Sky News з посиланням на українські та західні джерела повідомило, що удар було завдано крилатими ракетами Storm Shadow.

Окрім того, 14 вересня Сили оборони вдарили по двох патрульних кораблях країни-агресора Росії проєкту 22160 типу Василий Быков у південно-західній частині Чорного моря, вони зазнали пошкоджень. Для спецоперації використовували морські дрони.

Додамо, секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україні доведеться "викурити" росіян з Криму, якщо вони не підуть з півострова самостійно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: