fbpx
Сьогодні
11:25 14 Тра 2024

Блінкен заявив, що американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну

Фото: Reuters

Американський пакет військової підтримки, раніше узгоджений Конгресом Сполучених Штатів, незабаром прибуде в Україну,

Про це заявив державний секретар США Естонії Блінкен під час візиту до Києва, передає Рубрика.

"Ми захоплюємося вашою силою, вашим лідерством і стійкістю. Ми знаємо, що зараз складні часи. І також ми знаємо, що допомога вже узгоджена, вона вже їде. Вона скоро вже прибуде в Україну. І вона допоможе вам по-справжньому, щоб боротися проти агресії Росії на полі бою", – заявив Блінкен під час протокольної зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Він також додав, що:

"США, як і багато інших партнерів України, впевнені, що Україна досягне перемоги саме на полі бою".

Речник Держдепу США Метью Міллер повідомив, що державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту в Україну обговорить низку питань з українськими високопосадовцями, зокрема, довгострокові зобов'язання щодо безпеки.

"Державний секретар Ентоні Блінкен прибув в Україну, щоб зустрітися з високопосадовцями України та підкреслити постійну підтримку Сполученими Штатами України. Перебуваючи в Україні, держсекретар Блінкен зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб обговорити останні події на полі бою, вплив від отриманої нової військової та економічної допомоги від США, довгострокові зобов'язання щодо безпеки та інші зобов'язання, а також поточну роботу з прискорення економічного відновлення України", – заявив він.

Міллер додав, що Блінкен наголосить на зобов'язаннях США щодо суверенітету, територіальної цілісності та демократії України перед обличчям тривалої агресії росії.

Як повідомляла Рубрика, державний секретар Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

Це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Як повідомлялось раніше, помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван також заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: