fbpx
Сьогодні
Відео 10:56 21 Вер 2023

СБУ спільно з ВМС завдали масштабного удару ракетою "Нептун" по військовому аеродрому "Саки" у Криму

English version here

Фото: Ілюстративне

Служба безпеки України у координації з Воєнно-морськими силами у ніч на 21 вересня завдали удару по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму ударними дронами, а потім українськими ракетами "Нептун". Вони серйозно зашкодили техніку окупантів.

Про це з посиланням на джерела у СБУ повідомляє 24 канал.

За даним джерел, українські спецслужби спочатку використали безпілотники, які перенавантажили російську ППО, а потім запустили ракети "Нептун".

"Цієї ночі СБУ та ВМС завдали масштабного вогневого удару по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму", зазначили силовики.

За даними джерел у Службі безпеки, на аеродромі було щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 та Су-30), а також ПЗРК "Панцир".

Окрім того, там була ще база підготовки операторів БПЛА "Mojaher". Саме ці безпілотники використовують росіяни для координації власних повітряних атак, а також як ударний бойовий дрон.

Повідомляють, що ракети влучили в ціль і завдали серйозних пошкоджень техніці армії рф.

"Для ураження ворога використовували безпілотники, які перевантажили російську ППО, а потім запустили ракети "Нептун". Цікаво, що навіть русяві телеграм-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати – пишуть про щонайменше 30 загиблих військових", зауважують джерела.

У СБУ додали, що з кожним днем "бавовна" у Криму лише наростатиме.

Що відомо про вибухи в Криму

Останнім часом в Криму все частіше трапляються вибухи. Окупанти постійно заявляють про нібито успішні відбиття атак безпілотників чи ракетних ударів.

Проте в ніч на 13 вересня в Севастополі "прилетіло" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе. Там на ремонті перебували великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Також Сили оборони України, 20 вересня, атакували командний пункт росіян поблизу Севастополя в тимчасово захопленому Криму. Його розбили ракетами, що точно влучили в ціль. Була уражена не тільки жива сила ворога, але й дороговартісні військові системи.

Окрім того, 14 вересня Сили оборони вдарили по двох патрульних кораблях країни-агресора Росії проєкту 22160 типу Василий Быков у південно-західній частині Чорного моря, вони зазнали пошкоджень. Для спецоперації використовували морські дрони.

Додамо, секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україні доведеться "викурити" росіян з Криму, якщо вони не підуть з півострова самостійно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: