fbpx
Сьогодні
11:18 21 Вер 2023

Уперше за півроку росія завдала удару по енергетичній інфраструктурі: частина Рівного без світла

Фото: Скріншот з відео

У Рівненській області, внаслідок масованої російської ракетної атаки 21 вересня, є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі, частина району без електроенергії.

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, Укренерго.

Як заявили на підприємстві, сьогодні вперше за 6 місяців було пошкоджено енергооб'єкти в західних та центральних регіонах.

В Укренерго додали, що через наслідки атаки частково світла не було в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Триває відновлення, додали енергетики.

Утім, в компанії додали, що на цей час ще "зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури".

Своєю чергою Коваль повідомив, що на Рівненщині є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі, також внаслідок удару постраждала СТО та 5 автівок, які перебували на її території.

Окрім того, Київська ОВА теж повідомляла, що в одному з районів Києва після ракетної атаки зникло світло. Аварію вже полагодили.

Що відомо про нічну та ранкову атаки росії по регіонах України

У ніч на 21 вересня, по всій Україні лунала повітряна тривога через пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Унаслідок ракетного ворожого удару влучання сталися у низці українських областей.

Що відомо про енергетичну систему України

Нагадаємо, посилаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українська енергосистема вийшла із зими зруйнованою на 40–50%, однак до кінця травня було відновлено функціонал 70% пошкоджених об'єктів.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Окрім того, в "Укренерго" закликають до економії: в країні влітку різко збільшилось споживання електроенергії через спеку.

Адже, відновлення енергетичної системи триває й досі. Фахівці очікують, що новий сезон буде складнішим за попереднім, бо енергетика не буде відновлена повністю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: