fbpx
Сьогодні
09:57 16 Вер 2023

У розвідці Британії вважають, що росія ймовірно готується до обстрілів взимку української інфраструктури

English version here

Фото:и Ілюстративне

Російська федерація, як і минулого року, взимку, імовірно, завдаватиме ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 16 вересня.

Як нагадали британські аналітики, окупаційна армія атакувала українську енергетичну інфраструктуру у період з жовтня 2022 року по березень 2023 року.

Для ударів рф в основному використовувала ракети Х-101 (AS-23 KODIAK), які запускала стратегічна авіація з російської території.

У британській розвідці, посилаючись на дані з відкритих джерел, підкреслили, що з квітня 2023 року росія стала менше витрачати крилатих ракет повітряного пуску. У той же час, російські лідери підкреслюють зусилля, що спрямовані на збільшення темпів виробництва такого озброєння.

"Тому Росія, ймовірно, здатна створити значні запаси крилатих ракет повітряного пуску. Існує реальна можливість того, що Росія знову зосередить цю зброю проти українських інфраструктурних об'єктів взимку", наголосили в огляді британські розвідники.

Як писала Рубрика, за даними Офісу Президента, ракети Х-101, які російська армія запустила по українських регіонах 15 серпня, були випущені у квітні цього року й у них містилися приблизно 3 десятки іноземних мікросхем.

Окрім того, деталі, виготовлені американськими компаніями, також використовуються для створення російських крилатих ракет.

Нагадаємо, раніше британська розвідка оцінила ушкодження, які зазнали російський підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ", що перебували в Севастополі на ремонті в сухих доках, внаслідок ракетного удару України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: