fbpx
Сьогодні
14:26 05 Лип 2023

В "Укренерго" закликають до економії: в країні різко збільшилось споживання електроенергії через спеку

В "Укренерго" пояснюють збільшення на 9% споживання електроенергії у вечірні години вівторка, 4 липня, через зростання температури повітря та використання кондиціонерів.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", пише Рубрика.

"Зі зростанням температури повітря, споживання в енергосистемі у вечірні години вчора збільшилося на 9% у порівнянні з аналогічним періодом у будні дні минулого тижня", – наголошують в повідомленні.

Окрім цього, змінився період максимального споживання протягом доби. Якщо ще минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00 – 22:00, то з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16:00 до 23:00 години.

"Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00", – наголошують в компанії.

Споживачів закликали переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч.

А також не вмикати кілька потужних приладів одночасно.

Зазначають у компанії, що виробництва електроенергії наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів. Також вийшов з планового ремонту один з атомних енергоблоків, що додало потужності в енергосистемі.

Зауважимо, що Україна готується до можливих ударів по електростанціях восени, оскільки росіяни продовжують виробництво ракет, а попередня їх кампанія зі знищення української енергетики не досягла мети.

Також ми повідомляли, що новий звіт ПРООН свідчить про збереження вразливості українського енергосектору.

Як писала Рубрика, за останні кілька тижнів від Нідерландів, Польщі, Фінляндії, Норвегії та Швеції до України надійшло 345 тонн енергетичного обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: